Δήλωση του Νίκου Σταυρογιάννη και ανεξάρτητων βουλευτών για BLACK ROCK

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACK ROCK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δήλωση των ανεξάρτητων βουλευτών Πάρι Μουτσινά, Μίμη Ανδρουλάκη, Χρυσούλας Γιαταγάνα, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, Βασίλειου Καπερνάρου, Γεώργιου Κασαπίδη, Γεώργιου Νταβρή, Θεόδωρου Παραστατίδη, Νικόλαου Σταυρογιάννη και Θεοδώρας Τζάκρη:

Τα νέα τρομοσενάρια που στήνονται για την χώρα μας σχετικά με τον κίνδυνο χρεοκοπίας, με βάση την προχθεσινή έκθεση της BLACK ROCK, δεν θα είχαν καμία απήχηση αν η κυβέρνηση ακολουθούσε μια άλλη πολιτική για την έξοδο από την κρίση σε αναπτυξιακή κατεύθυνση και με την κοινωνία όρθια.

Ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από αυτά τα σενάρια, η χρησιμοποίησή τους είτε για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, είτε για πολιτικούς εκβιασμούς, μόνο περισσότερο κακό μπορούν να προξενήσουν στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες.

Αυτό που πρωτίστως πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση δεν είναι τι λέει μια ιδιωτική, αδρά αμειβόμενη για τις εκθέσεις της εταιρεία αξιολόγησης, αλλά τα 3.795.100 άτομα στη χώρα μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός συνεχώς θα αυξάνεται όσο θα κλείνουν και άλλες επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας, την απόλυτη άρνηση χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες και την εξοντωτική φορολόγησή τους από το άδικο και αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα.

Αυτό δεν είναι σενάριο, αλλά η τραγική πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται μέσα από ένα νέο πολιτικό συσχετισμό, για να σταματήσει επιτέλους η καθημερινή χρεωκοπία ανθρώπων στη χώρα μας από την ίδια ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη