Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά πάλι η Ε.Μακρή-Θεοδώρου

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά πάλι η Ε.Μακρή-Θεοδώρου.
        Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου, μαζί με συναδέλφους της στη Βουλή(αρ.πρωτ.1464/28-7-2014). Αναφερόμενοι ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους  τρίτεκνους και πολύτεκνους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ζήτησαν από τον κο Χαρδούβελη ουσιαστικά τη μείωση του Ε.Φ.Κ., ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Επιπλέον, ζήτησαν από τον υπουργό να μάθουν τους λόγους της περσινής αποτυχίας του μέτρου καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και αν φέτος προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να καταβάλει το εν λόγω επίδομα και με ποια διαδικασία.
         Σε παλιότερη ερώτησή της(αρ.πρωτ.:5662/09.01.2013) η Βουλευτής Φθιώτιδας είχε επαναλάβει το αίτημα της μείωσης του συντελεστή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για άμεση μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, είχε ζητήσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης των νοικοκυριών για τη θέρμανση, ενώ παράλληλα  είχε απευθυνθεί στους κ.κ. Υπουργό των Οικονομικών και Υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις με σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη