Ψήφισμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη πρεσβεία του Ισραήλ

Ψήφισμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη πρεσβεία του Ισραήλ

Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με έκκληση στην Ισραηλινή Κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην Λωρίδα της Γάζας, παρέδωσε σήμερα στην επιτετραμμένη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, Β΄ Αθηνών, Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,  Στέφανο Σαμοίλη, Κέρκυρας, και Κώστα Ζαχαριά, Αρκαδίας. 

Οι δυο πλευρές εξήγησαν και συζήτησαν αναλυτικά τις θέσεις τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης του Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σύναψη εκεχειρίας υπό διεθνείς εγγυήσεις, για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και κατάργηση του εποικισμού των Παλαιστινιακών περιοχών. Κάλεσαν επίσης τη κυβέρνηση του Ισραήλ να επανέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τη συνολική επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Ακολουθεί  το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος


ΨΗΦΙΣΜΑ της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας και την αύξηση των επιθέσεων με βλήματα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα το θάνατο και τραυματισμό δεκάδων Ισραηλινών. 
Είναι απαράδεκτο ένα κράτος που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του εντείνοντας το φαύλο κύκλο της βίας με μία πολιτική συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα.     
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση, με αφετηρία τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας υπό την εγγύηση μηχανισμού της διεθνούς κοινότητας που θα περιλαμβάνει και ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση απόλυση από τις φυλακές, των Παλαιστινίων που είχαν απελευθερωθεί κατόπιν συμφωνίας και συνελήφθησαν ξανά, και βέβαια των κρατούμενων βουλευτών της παλαιστινιακής Βουλής.
Καλεί, παράλληλα, την ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες, που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή  και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.        
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύσφιγξη των σχέσεων του ελληνικού και ισραηλινού λαού. Ωστόσο, θεωρεί ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, όπως και με όλες τις χώρες της Μεσογείου, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Η συνέχιση της αιματηρής κρίσης που συντελείται στη Γάζα υπονομεύει ευθέως αυτήν την προοπτική.

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Αλέξης
Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη
Αθανασίου Νάσος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Αμανατίδης Γιάννης
Αμμανατίδου Ευαγγελία
Αποστόλου Ευάγγελος
Αυλωνίτου Ελένη
Βαλαβάνη Νάντια
Βαμβακά Τζένη
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης Νικόλαος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Γερμανίδης Αθανάσιος
Γεροβασίλη Όλγα
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος
Διακάκη Μαρία
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Διώτη Ηρώ
Δραγασάκης Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ζερδελής Γιάννης
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Ιγγλέζη Αικατερίνη
Καλογερή Αγνή
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κατριβάνου Βασιλική
Καφαντάρη Χαρούλα
Κοδέλας Δημήτρης
Κοντονής Χαράλαμπος – Σταύρος
Κούβελα Φωτεινή
Κουράκης Αναστάσιος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Κυριακάκης Βασίλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Χρήστος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μητρόπουλος Αλέξιος
Μιχαλάκης Νικόλαος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπόλαρη Μαρία
Ξανθός Ανδρέας
Ουζουνίδου Ευγενία
Παναγούλης Ευστάθιος
Πάντζας Γεώργιος
Παπαδημητρίου (Μάνια) Γεσθημανή
Πετράκος Αθανάσιος
Σαμοΐλης Στέφανος
Σταθάκης Γιώργος
Σταθάς Γιάννης
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στρατούλης Δημήτρης
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Φωτίου Θεανώ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Χατζησοφιά Άννα

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη