Ηλεκτρονική σήμανση και εμβολιασμός σκύλου από τους κυνηγούς

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων ανακοινώνει  τα εξής :
Βάσει του Ν.4039/2012 παρ.1,4,5, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4235/2014, ΦΕΚ. Α32/11.2.2014, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται:
    Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας μέσα σε προθεσμία  δύο μηνών από τη  γέννησή αυτού ή      μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή την απόκτησή του.
    Να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του απαραίτητου αντιλυσσικού εμβολιασμού του.
    Να φέρει μαζί του κατά τη διάρκεια του  κυνηγιού ή την οποιανδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του, ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό του σκύλου.

Σε περίπτωση που ο σκύλος, ο οποίος χρησιμοποιείται στο κυνήγι δεν έχει σημανθεί σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 1 του Ν.4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει) και δεν έχει εγγραφεί χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίησης ο αριθμός της σήμανσης στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) που προβλέπονται στο αρ. 21 του Ν. 4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει), αφαιρείται η άδεια κυνηγιού από τον κυνηγό ιδιοκτήτη του, μέχρι να σημανθεί το συγκεκριμένο ζώο.
 
www.zkoth.gr/?p=88
ksalmyrou.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη