«Τραγούδια που αγαπήσαμε» στην Ακρόπολη της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού


ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός
Δομοκός 12.8.2014
Δελτίον τύπου
«Τραγούδια που αγαπήσαμε» στην Ακρόπολη της Πρόερνας
Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, στις 9.00 μ. μ. στην Ακρόπολη της αρχαίας Προέρνης στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού, σε συνεργασία με την ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διοργανώνει συναυλία με τον τίτλο: «Τραγούδια που αγαπήσαμε». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνα και παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, που θα αποδοθούν από την 40μελή «Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου», με την συμμετοχή των ερμηνευτών Γεράσιμου Ανδρεάτου, Φιλιώς Σέρβου, Όλγας Ζορμπά, και υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή. Την εκδήλωση στηρίζουν οι εταιρείες «Άκτωρ», «Δ. Νομικός», «Λιπάσματα YARA» και το σούπερ μάρκετ «Γιαντσίδης – Νέο Μοναστήρι». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
                                                  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ
 Η Ορχήστρα Νέων Δίου ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην δήμο Δίου, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου.  Από το 2011 ανήκει στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών που εδρεύει στο Δίον.                                  
 Αποτελείται από νέα παιδιά,  μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται κυρίως από τα Δημοτικά Διαμερίσματα  της περιοχής του αρχαίου Δίου, αλλά και ευρύτερα της Πιερίας.
 Δάσκαλος και μαέστρος από τη γένεση  της,  είναι ο Νίκος Πατρής, καταγόμενος και αυτός από το Δίον.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παιδιών που συγκροτούν τη συγκεκριμένη πολυμελή ορχήστρα, είναι η άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.
 Σε κάθε τους εμφάνιση, δημιουργούν συνθήκες ανάλογες με το καλλιτεχνικό μουσικό θέμα, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής.
Η Ορχήστρα Νέων Δίου, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών με πολλούς επώνυμους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, το Δημήτρη Μπάση, τον Παντελή Θαλασσινό, τη Γιώτα Νέγκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Πέτρο Γαϊτάνο, την Ξανθίππη Καραθανάση,  τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο καθώς και τον διεθνούς φήμης συνθέτη και σολίστ  Ντέμη Ρούσσο.
Εμφανίστηκε στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο κάστρο του Πλαταμώνα, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ολύμπου και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις και διεθνή φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στο μουσείο της Ακρόπολης, στην αρχαία  Έφεσο, στη σάλα Μότσαρτ της Στουτγάρδης κ.λ.π
Εμφανίστηκε στην τηλεόραση,   συμμετέχοντας  τρείς φορές στην γνωστή εκπομπή , «Στην Υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, δίδοντας την υπόσχεση σε όλο το ελληνικό κοινό για μια λαμπρή πορεία στην τέχνη και το ελληνικό τραγούδι.
 Άξια αναφοράς είναι  η κοινωνική προσφορά της Ορχήστρας Νέων Δίου. Πήρε  μέρος  σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας πάντα αφιλοκερδώς.
 Για τους ανθρώπους που πλαισιώνουν την Ορχήστρα Νέων Δίου, η μουσική, όπως συχνά λένε οι ίδιοι, είναι στοιχείο που ευαισθητοποιεί τον άνθρωπο,  δημιουργεί θετική ενέργεια,  διάθεση για δράση και αγάπη για τη ζωή.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη