Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μοτσαρέλα

Υλικά

    600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
    150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
    250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
    20ml ελαιόλαδο
    3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
    170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
    1 συσκευασία λαζάνια (βράζουμε για 3 λεπτά)
    Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    1 ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ.

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά  για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.
Αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος, πάλι κοτόπουλο και το υπόλοιπο σπανάκι.

Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή: sidagi

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη