Νέες κυκλοφορίες βιβλίων: Κλεμμένες ζωές - Η τελευταία θυσία - Πρωθυπουργοκεντρισμός

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων: Κλεμμένες ζωές - Η τελευταία θυσία - Πρωθυπουργοκεντρισμός

Κλεμμένες ζωές

Γιώργος Νικολαΐδης

Το αμαρτωλό παρελθόν αλλά και το παρόν του μεγαλοδικηγόρου, θα ρίξει βαριά σκιά στην οικογένειά του, στα παιδιά του και ιδιαίτερα στις δύο γυναίκες που είχαν την ατυχία να τον εμπιστευτούν και να τον αγαπήσουν. Δύο γυναίκες που τους έκλεψε τη ζωή, αφού τίποτα απ' όσα έζησαν δεν ήταν αληθινά.
Ένας μοιραίος άνθρωπος που πλήγωσε και σημάδεψε όσους βρέθηκαν γύρω του, για να εξαγοράσει την επαγγελματική και οικονομική επιτυχία, που τον «άδειασε» ως άνθρωπο και τον «αφυδάτωσε» από αισθήματα και συναισθήματα.
Όλα αυτά μέσα σ' αυτή την ταραγμένη εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Της κρίσης αρχών και αξιών. Της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης των πολιτών αυτής της χώρας που τους έκλεψαν τη ζωή.
Ο Γιώργος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, απ’ όπου αποφοίτησε με τον ακαδημαϊκό τίτλο του “Diplom Ingenieur”.
Είναι κυρίως μελετητής κι έχει κάνει σημαντικές μελέτες για τις πόλεις του Μονάχου και της Αθήνας, όπως και κατασκευές επιπέδου με συνέπεια και ευαισθησία στο περιβάλλον.
Ασχολείται επίσης με την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό. Ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης από το 1994 έως το 2000. Είναι μέλος και τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, όπως και πολλών ακόμη συλλόγων και οργανισμών του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Το Φεβρουάριο του 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για την προσφορά του στην λογοτεχνία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Τιμήθηκε επίσης από την Αμφικτιονία Ελληνισμού για την προσφορά του στα Ελληνικά γράμματα και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση 2008 του Λεξικού της Ελληνικής Διανόησης. Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και την Νεότητα (ΕΝ.Ε.Ο.Ν.) για την προσφορά του στη λογοτεχνία.
Είναι παντρεμένος, έχει τρία παιδιά και ζει και εργάζεται στη Βουλιαγμένη.
 ISBN: 978-960-9796-38-5 | Σελίδες: 240 | Τιμή: 13,30

Η τελευταία θυσία

Αλέξανδρος Τσαγκαρέλλης

Τις μέρες εκείνες του Νοέμβρη του ’73, όταν μ’ αφορμή την κατάληψη του Πολυτεχνείου απ’ τους φοιτητές εκδηλώνεται η γενικότερη έκρηξη αντίστασης ενάντια στην Χούντα των συνταγματαρχών, τέσσερεις άνθρωποι που εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές και αντιλήψεις έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους. Ο έρωτας που ενώνει, τα στερεότυπα που χωρίζουν και η συγχώρεση που δεν δόθηκε ποτέ, ακολουθούν πορεία παράλληλη με τις δραματικές εξελίξεις, μπλέκονται μαζί τους, για να κορυφωθούν την ύστατη ώρα, την ώρα της τελευταίας θυσίας.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα αφιερωμένο σε όσους κι όσες πόνεσαν, μάτωσαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά η σεμνότητα κι ανιδιοτέλειά τους δεν τους επέτρεψε να εξαργυρώσουν την όποια προσφορά τους.
Ο Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Αφού ολοκλήρωσε εκεί τις εγκύ- κλιες σπουδές του ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο. 
Στην λογοτεχνία έκανε μια πρώτη εμφάνιση ενώ ακόμα ήταν φοιτητής, με δημοσιεύσεις διηγημάτων στον τοπικό τύπο της Μυτιλήνης, αλλά ασχολήθηκε ουσιαστικά με την συγγραφή μετά την συνταξιοδότησή του. Έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: Σταγόνες στην Πέτρα – εκδ. Κα- στανιώτης (2001), Αλκαίος ο Λέσβιος – εκδ. Εύανδρος (2005), Η Λίμνη της Φωτιάς – εκδ. Μπατσιούλας (2010) και Εύρηκα – εκδ. Μπατσιούλας (2012).
Κυκλοφορεί επίσης η έμμετρη θεατρική του σάτιρα Τ’ Ανεμογκάστρι από τις εκδ. Μπατσιούλας (2011).
Το μυθιστόρημά του Αλκαίος ο Λέσβιος κυκλοφορεί στο εξωτερικό, στα Αγγλικά, σε δική του μετάφραση, με τον τίτλο Once Upon a Time, on Lesbos - AuthorHouse .
Διηγήματά του, όπως και ποιήματα, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά. Ακόμα, έχει τιμηθεί με τον Α! Έπαινο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης.
ISBN: 978-960-6813-72-6 | Σελίδες: 116 | Τιμή: 10,00


Πρωθυπουργοκεντρισμός

Η δεσπόζουσα θέση του αρχηγού της κυβέρνησης στο πολιτικό μας σύστημα

Νίκος Σπ. Ζέρβας

Αρχηγός της Κυβέρνησης. Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Συντονιστής του κυβερνητικού σχήματος. Επιλυτής των ενδοκυβερνητικών και εσωκομματικών διαφορών. Εγγυητής της συνοχής του κυβερνητικού μηχανισμού. Είναι μονάχα λίγοι από τους χαρακτηρισμούς που λαμβάνει ο εκάστοτε πρωθυπουργός στη σύγχρονη διακυβέρνηση. Ποιός είναι όμως ο κυριότερος ρόλος του; Ποιά μέσα έχει στη διάθεσή του; Από πού προέρχεται η κυρίαρχη θέση του στο πολιτικό μας σύστημα; Και με ποιούς αυτός τη μοιράζεται και συνάμα την εδραιώνει; Όλα τα προεκτεθέντα απαντώνται στις γραμμές του παρόντος βιβλίου.
Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1990, ο Νίκος Σπ. Ζέρβας έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Νέα Τίρυνθα Ναυπλίου. Απόφοιτος του τμήματος ’’Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης’’ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη οργάνωση του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης και στην άσκηση δημόσιας πολιτικής. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά
(Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης, Επιθεώρηση ΙΚΑ Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου, Νόμος και Φύση κ.α.) και στον ιστότοπο www.constitutionalism.gr, ενώ κείμενά του φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα www.topontiki.gr και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Αργολίδας. Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.
ISBN: 978-960-6813-77-1 | Σελίδες: 294 | Τιμή: 14,00


Δείτε περισσότερα για τις εκδόσεις μας κάνοντας κλικ εδώ: www.batsioulas.gr
Διαβάστε περισσότερα νέα μας κάνοντας κλικ εδώ: news.batsioulas.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη