Κυνηγοί εναντίον Οικολόγων για κριτική στη Θηροφυλακή

Κυνηγοί εναντίον Οικολόγων για κριτική στη Θηροφυλακή

Την Τετάρτη η δίκη στην Κοζάνη

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, μετά από δύο αναβολές, η μήνυση εναντίον δύο στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, της Βασιλικής Νάκου και του Λάζαρου Τσικριτζή, που το 2012 συνυπέγραψαν ανακοίνωση του κόμματος που αφορούσε περιστατικό λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή των Πρεσπών (η πρώτη ως συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας του κόμματος για το Περιβάλλον και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτ. Μακεδονίας)..

Η μήνυση έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) κ. Ι. Πολυχρόνη και δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ από την περιοχή της Φλώρινας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, διότι οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι οικολόγοι έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη τους, ζητώντας -μεταξύ άλλων- «Να ελεγχθεί η απουσία της Θηροφυλακής, η οποία αν και ειδοποιήθηκε, δεν επενέβη. Έχουμε επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα της δομής αυτής της υπηρεσίας, που συχνά συγκαλύπτει αντί να ελέγχει τους παράνομους κυνηγούς».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν πως αυτό που οδήγησε τους εκπροσώπους των κυνηγών και της θηροφυλακής στο να προβούν σε μήνυση είναι η πολιτική κριτική σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της θηροφυλακής, κριτική επαναλαμβανόμενη όχι μόνο από οικολόγους. Η απόπειρα πολιτικής φίμωσης όσων διατυπώνουν αρνητική ή έστω κριτική γνώμη απέναντι στη δομή της και στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η θηροφύλαξη στη χώρα μας είναι απαράδεκτη.

Οι κατήγοροι αποφεύγοντας να μπουν στην ουσία της καταγγελίας, στην οποία εμπλέκονταν γνωστή ομάδα κυνηγών κυνηγετικού συλλόγου της περιοχής και ο πρώην Δήμαρχος Πρεσπών, επιδίδονται σε επίθεση κατά των Οικολόγων Πράσινων, που ως κόμμα έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παρεμβαίνουν στο δημόσιο διάλογο με προτάσεις για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και τη βελτίωση των κρατικών δομών και υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε: «Το ιδιότυπο καθεστώς του ελεγκτή που ταυτόχρονα είναι και ελεγχόμενος θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους πολίτες και όχι να οδηγεί στα δικαστήρια όσους το αμφισβητούν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο: την προστασία της άγριας φύσης και τελικά και της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από δομές που εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και υπηρετούν τις συνταγματικές επιταγές».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη