Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλία Σανίδα για τις πρόσφατες εξελίξεις

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλία Σανίδα για τις πρόσφατες εξελίξεις
Σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα μας ημέρες, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία, ο Τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, με ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων πολιτών να ασκούν τουριστικά επαγγέλματα και με την επιβίωση της χώρας να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, γινόμαστε μάρτυρες μίας κατάστασης που οδηγεί την Ελλάδα σε περιπέτειες, παίζοντας κορώνα γράμματα την Ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο τουρισμός έχει ανάγκη τη στήριξη όλων. Τόσο τα νησιά όσο και η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι επαγγελματίες προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα αδίκως διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον. Ο Τουρισμός στη Στερεά Ελλάδα, έφτασε σε οριακό σημείο.

Μεταφέροντας την αγωνία κάθε επαγγελματία, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που ζει από τον κλάδο του τουρισμού, και σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, βλέπει άδεια την επιχείρηση του, παγωμένη την αγορά και τις ακυρώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε κάθε πολίτη να συμβάλει με την υπεύθυνη στάση του στην ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Προσωπικά πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να μείνει ανοιχτή και προσβάσιμη στη διεθνή κοινότητα. Ο τουρισμός της Στερεάς Ελλάδας και φυσικά όλης της Ελλάδας χρειάζεται μια χώρα Ευρωπαϊκή που θα διευκολύνει την έλευση των εκατομμυρίων φίλων τουριστών. Μία χώρα που δε θα βγαίνουν εις βάρος της ταξιδιωτικές οδηγίες. Μία χώρα στο ευρώ και όχι σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη