Γιάννης Φραγκούλης: Ο προϋπολογισμός του 2016 για την Περιφέρεια Στερεάς είναι προϋπολογισμός φτώχειας

Κε αρχισυντάκτη

  Ο προϋπολογισμού του 2016 για την Περιφέρεια Στερεάς είναι προϋπολογισμός φτώχειας. Προβλέπονται 80 εκατομμύρια όταν ο διαμορφωμένος προϋπολογισμός για το 2015 είναι 123 εκατομμύρια, αποδεικνύοντας τη φοροληστεία που σκοπεύουν να κάνουν και πόσο βαθειά στην τσέπη θα υποχρεώσουν τους συντοπίτες μας να βάλουν το χέρι.

   Σε ότι αφορά τον τόπο μας, τα Καμένα Βούρλα, η αναφορά του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου για τα καλά και την ασφάλεια της χούντας των συνταγματαρχών, χωρίς μάλιστα να υπάρξει αντίδραση από τον Δήμαρχο ( αρκέστηκε να χαμογελάσει…) δείχνει ποιοι είναι  και τι πιστεύουν.

Το συνέδριο των ιαματικών και η μετατροπή του λιμένα των Καμένων Βούρλων σε τουριστικό καταφύγιο, αλλά και οι πλωτές εξέδρες είναι θέματα προς συζήτηση στην κοινωνία μας. Για να μην είναι οι ιαματικές πήγες προσιτές σε λίγους και να μπορούν να παράγουν ίαση και ευεξία πρέπει να είναι δημοσιές και αναβαθμισμένες, δωρεάν σε ένα λαό που θα μπορεί να έχει δουλεία και να κάνει διακοπές. Ισχύουν αυτά; Όχι! Οι επιλογές τους όπως και στα παρακάτω είναι η επιχειρηματικότητα μέσα από τα προγράμματα για τους υδάτινους πόρους και το πρόγραμμα GIOUNGER. Δηλαδή νέο πάρτι για λίγους και τους πολίτες πελάτες τους.

Δυο είναι οι επιλογές για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες.  Ή να είναι δημοτική υπηρεσία το λιμάνι στην υπηρεσία των δημοτών, ή να παραχωρηθεί σε ιδιώτες για κερδοφορία. Η παραχώρηση σε ιδιώτη αποκλείει τους ψαράδες και τους ντόπιους. Ας μην μας διαφεύγει ότι το φιλέτο για το λιμάνι και τις πλωτές εξέδρες ενιαία είναι οι υπηρεσίες καύσιμων, τροφίμων, εστιατόριων, οι 81 θέσεις ελλιμενισμού κα τα 3,5 στρέμματα χερσαίου χώρου διπλά στην θάλασσα. Πάντως η ζωή έδειξε πως όταν δεν υπάρχει έτοιμο κέρδος, δεν έρχονται επενδυτές.

                                                                                                        Γιάννης Φραγκούλης

                                                                                                            Αυτοκινητιστής

                                                                                                         Καμένα Βούρλα

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη