Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ,  με την αριθμ. 21/258/2015 απόφασή του (ΑΔΑ:Ψ96ΚΩ9Α-ΗΩ1) και ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ υπόψη τα αιτήματα των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Δηλώνει:
Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι στον πολίτη να παρέχουμε, σε μια δύσκολη εποχή για όλους, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δράσεις κοινωνικού προσανατολισμού, προκειμένου να κρατήσουμε, ως το τελευταίο προπύργιο, την κοινωνική συνοχή. Πώς όμως θα κάνουμε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που μας στερούν το αυτονόητο: το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Απαιτούμε τα ελάχιστα, ζητάμε τα λογικά: να σταματήσει, τουλάχιστον, το πάγωμα των προσλήψεων, ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως στην Καθαριότητα και την Κοινωνική Πρόνοια.
Ζητά:
1. Την 3μηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας των συμβασιούχων, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στα τμήματα του Δήμου.
2. Την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων, μετά την λήξη των συμβάσεων τους.
3. Τη χορήγηση αδειών, όπως αυτές ορίζονται από την εργατική νομοθεσία και βάσει του εγγράφου που εστάλη σε ΚΕΔΕ και ΟΑΕΔ από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με αριθμό πρωτοκόλλου 2575/10-9-2015, το οποίο τονίζει την υποχρέωση των φορέων, να συμμορφώνονται στις θεμελιώδεις αρχές της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων.
4. Την αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που το δικαιούνται.
5. Την τοποθέτηση των εργαζομένων σε ανάλογα τμήματα βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει.
 6. Την πλήρωση των θέσεων εργασίας με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού

Νικόλαος Καλημέρης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη