Συνάντηση του Γιάννη Σαρακιώτη με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας

«Συμμετοχή του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με εκπροσώπους των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην οδό Κουμουνδούρου, χθες, 25-07-2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία των Πανελληνίων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας με βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κομματικά στελέχη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, εκ μέρους των αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που εκπροσωπήθηκαν, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτριος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Αθανάσιος Τσατσούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Φραγκίσκος Ξυπνητός.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Παυλίδης, και τα Μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφάλειας του κόμματος Γιώργος Μαλαγκωνιάρης και Γιώργος Βουλτσιούδης.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών έθεσαν προς συζήτηση, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, το αίτημα των Σωμάτων Ασφαλείας για άρση της απόλυτης συνταγματικής απαγόρευσης του δικαιώματος απεργίας που ισχύει για τους ένστολους, οικονομικά και  ασφαλιστικά ζητήματα των κλάδων, που εκπροσωπούν οι Ομοσπονδίες, καθώς και διάφορα θεσμικά ζητήματα, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και σχετικά υπομνήματα προς υποστήριξη των αιτημάτων και ζητημάτων, που συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε ό,τι αφορά το αίτημα του κλάδου των ενστόλων για άρση  της συνταγματικής απαγόρευσης ως προς το δικαίωμα της απεργίας, υπήρξε διαβεβαίωση για τη θέση του θέματος σε διαβούλευση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υφίσταται διακομματική συναίνεση επ’ αυτού, καθόσον αναγνωρίστηκε ότι συνιστά μείζον ζήτημα και η όποια σχετική συνταγματική αναθεώρηση άπτεται λεπτών ζητημάτων δημοσίας τάξεως, εθνικής ασφάλειας αλλά και νομικών θεωρήσεων συνταγματικού δικαίου υπό το πρίσμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας, που θα πρέπει να διερευνηθούν με πολλή προσοχή. Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, οι όποιες προτάσεις διατυπώσουν επί του ευαίσθητου αυτού θέματος, να είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κατά το δυνατόν νομικά εμπεριστατωμένες.

Σε σχέση με τα οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που ετέθησαν από τους συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους των σωμάτων ασφαλείας, οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που συμμετείχαν στη συνάντηση, δεσμεύθηκαν για τη δρομολόγηση επιμέρους συναντήσεων με φορείς των αρμοδίων Υπουργείων για την περαιτέρω διαβούλευση επ’ αυτών προς αναζήτηση και εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων τόσο για τους κλάδους των ενστόλων όσο και για την κοινωνία.

Κατά τον επίλογο της συνάντησης υπογραμμίστηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κόμμα με βαθιές ρίζες και αναφορές στην κοινωνία, στη μέχρι τώρα πορεία του βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων, επιδιώκοντας το συνεχή, ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους και την κοινωνία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη