Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ: Ανόητοι και δόλιοι δεν την επιθυμούν ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Στερεά – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (του Γιώργου Σμοκοβίτη)


Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ:
Ανόητοι και δόλιοι δεν την επιθυμούν
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Στερεά – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
«Κάθε πόλη και χωριό Πανεπιστήμιο» ΙΣΧΥΕΙ για τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Ισχύει για την Πελοπόννησο. Ισχύει για ΟΛΕΣ τις άλλες Περιφέρειες. Αλλά ΟΧΙ για τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα που ΔΕΝ έχει όχι «σε κάθε πόλη και χωριό της Πανεπιστήμια», αλλά ούτε καν «Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας» υπάρχει. ΜΗΔΕΝ – Ο – στη Στερεά Πανεπιστήμιό της. Δεν υπάρχει κανένα. Υπήρχε, αλλά δολοφονήθηκε.
Έτσι, μόνο ανόητοι και δόλιοι με ευκολία ή πλήρη άγνοια και εν συγχύσει χρησιμοποιούν σε ΒΑΡΟΣ της Στερεάς εύκολα λόγια… κάθε πενταετία… τα ίδια για δικαιολογίες των εν νάρκη επί χρόνια περιπεσόντων με ηθελημένη αδράνεια και αθέλητη ανικανότητα «αξιωματούχων» και λοιπών κάθε επιπέδου εκ Στερεάς ορμωμένων … αλλά και του «Κέντρου του Κράτους των Αθηνών». Διότι: ΔΗΜΟΣΙΟ Ίδρυμα Ανωτάτης Εκπαίδευσης είναι κάθε Πανεπιστήμιο, υπάγεται στον ΔΗΜΟΣΙΟ Τομέα με ΕΥΘΥΝΗ των εις τον ΔΗΜΟΣΙΟ και όχι «ιδιωτικό τομέα» υπηρετούντων για την εξέλιξή του. Εκ του αποτελέσματος οι … αξιωματούχοι … Την «αποκλειστική ευθύνη φέρουν μόνο οι του αντιπροσωπευτικού συστήματος εκπρόσωποι για την κατάργηση του Πανεπιστημίου» όπως σε διευκρινιστική παρέμβαση μου, όσον αφορά την τοπική κοινωνία, κατέθεσε  και ο νυν Δήμαρχος και πρώην Βουλευτής σε επίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου με την αποδοχή όλων των μελών του.
Υπάρχει Αυτονομία – Ανεξαρτησία κάθε Πανεπιστημίου. Αυτόνομο ανεξάρτητο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο Στερεάς δεν υπάρχει. ΟΛΗ η Στερεά υπάγεται στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ», υποβιβάστηκε ταπεινωτικά πανελληνίως σε «παράρτημα Έδρας του … Βόλου … ολόκληρη η Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας». Δεν είναι απλός υποβιβασμός. Είναι ταπεινωτικός ευτελισμός μιας ολόκληρης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και όλων των Στερεοελλαδιτών ή Στερεοελλήνων, που δεν κρίνεται «άξια» όπως όλες οι άλλες της πατρίδας να έχει ισότιμα όσα και οι λοιπές. Και μάλιστα όταν το Πανεπιστήμιο Στερεάς δεν είχε ακόμα «εκλεγμένη δική του διοίκησή του» αλλά άμεση εξάρτηση από  κεντρικά και τοπικά αξιωματούχους εξουσίας.
Ευθύνη; Χωρίς καμμιά συνέπεια εξ αυτής περνούν οι υπεύθυνοι, αλλά όχι και σκυφτοί για την ΝΤΡΟΠΗ και τη ΖΗΜΙΑ.


Ως γνωστόν υπήρξε το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας (με ΡΙΖΑ ΤΟΥ το Άριστο Τμήμα της Βιοϊατρικής) με Έδρα «του ΠΕΡΙΕΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας» τη ΛΑΜΙΑ. Ιδρύθηκε , όπως κάθε Δημιουργία εκ του μηδενός, και αυτό όπως ΟΛΑ τα άλλα Περιφερειακά Πανεπιστήμια σε όλες τις άλλες Περιφέρειες. Όμως, είναι το ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Πανεπιστήμιο στη μόνη Περιφέρεια της χώρας, της Στερεάς, που ως «ανάξιο αναξίων της Περιφέρειας τους» καταργήθηκε, δολοφονημένο από την ηθελημένη αδράνεια και αθέλητη ανικανότητα ΚΑΙ του Κέντρου ΚΑΙ των εκ Στερεάς ορμώμενων αξιωματούχων, μηδέ των νυν εξαιρουμένων που έχουν άμεσα ΠΡΑΞΕΙ ΟΥΔΕΝ προς άμεση έναρξη διόρθωσης των εις βάρος της Στερεάς Ελλάδας. Και μάλιστα σε περιπτώσεις ακύρωναν επιτυχίες Πολιτών και Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας
Μετά από κινητοποιήσεις τους Πολίτες και Φορείς της περιοχής μας εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα εντός «ορίων τους στο αντιπροσωπευτικό σύστημα» επέτυχαν στο μέγιστο βαθμό των ενεργειών τους σε περιφερειακό επίπεδο την πλήρη υιοθέτηση τεκμηριωμένης-κατατεθειμένης ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ στις Αρχές γραπτά και προφορικά με την ξεκάθαρη ΕΝΤΟΣ Υπουργείου Παιδείας ΕΠΙΣΗΜΗ αποδοχή Υπουργού Παιδείας για Ίδρυση Σχολής Ελληνικού Πολιτισμού (αναλυτικά με 4 τμήματα) στο Πανεπιστήμιο διότι: «είναι καινοτόμα Σχολή, έχει τις προδιαγραφές του Υπουργείου για Ίδρυση ΝΕΩΝ Σχολών, είναι ΔΙΕΘΝΟΥΣ προβολής και προοπτικής, θα προσελκύσει ΞΕΝΟΥΣ φοιτητές, να ΙΔΡΥΘΕΙ στο Πανεπιστήμιο». Μετά ταύτα όμως, ΟΛΟ το κρίσιμο έτος 2012 ούτε ένας, ΟΥΔΕΙΣ «αξιωματούχος» εκινητοποίησε ΟΥΔΕΝΑ δι΄ΟΥΔΕΝ, άπαντες πρώην και νυν και … μελλοντικοί… είχαν κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ για να δραστηριοποιήσουν ΟΛΟΥΣ, παρά τις προσκλήσεις ΠΟΛΙΤΩΝ για συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό (που δέχτηκε τον  «Ατετοκομπομπούκο της …  μπασκέτας»… αλλά όχι  και το Άριστο Τμήμα Βιοϊατρικής και τη ΔΙΕΘΝΩΣ αναγνωρισμένη-βραβευμένη ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ εκ του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ απόφοιτη, αλλά ΚΑΙ για τη Σχολή ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού με τη διεθνή προβολή στο Πανεπιστήμιό μας. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. ΟΛΟ το 2012 μ.Χ. (άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο – χειμώνα εν νάρκη) εξαφανισθέντες, αλλά το … 2013 κατόπιν «επιστολών»… ότι... «κάτι είπαν» … εμφανίστηκαν «κομίζοντες Ληξιαρχική Πράξη ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ διά των … ενεργειών τους… μετά την δι΄αδρανειών τους εξαφάνισή τους». (Τη Σχολή Ελληνικού Πολιτισμού μετά ταύτα με το ενδιαφέρον της εκεί φρόντισε η ΚΟΜΟΤΗΝΗ). Εκ του αποτελέσματος οι … αξιωματούχοι μας …
Στο «αντιπροσωπευτικό μας σύστημα» πολίτες και φορείς ούτε σφραγίδες έχουν, ούτε αποφασίζουν άμεσα-απευθείας αυτοί αλλά μόνο «δια των εντός αντιπροσωπευτικού διορισμένων ή εκλεγμένων αξιωματούχων τους». Οι οποίοι διαβεβαίωναν από το … 2007 και έντονα από το 2010 μ.Χ. ότι «όλα τα έχουν ΑΥΤΟΙ… έτοιμα», Σχολές, Τμήματα έρχονται στη … Λαμία … δομές, υποδομές, κτίρια, όλα για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ , έτοιμα, για τα … επόμενα… 15 (Δέκα πέντε) χρόνια λειτουργίας του, «ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, αδίκως οι πολίτες ανησυχούν». Αλλά σήμερα ακόμα «ψάχνονται» πρώην και νυν για μια … αίθουσα… ενός Τμήματος «παραρτήματος … Βόλου …στα Γαλανέϊκα Λαμίας». Οι με Εντολή μας που μόνο για να μας οφελούν «τους δανείζουμε εξουσία» μας ακούνε … μετά τας εκλογάς ως ΚΟΥΦΟΙ, απαντούν στην ουσία ως ΜΟΥΓΓΟΙ ή με «αφηγήματά τους προ ύπνου νηπίων»,  ΑΝΥΠΑΡΧΤΟΙ για οφέλη  ΟΛΩΝ.
Ιδού με Ειλικρίνεια πως ομιλεί ΚΑΘΑΡΑ και απολύτως καλοπροαίρετα
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ
Με Δεδομένα – Γεγονότα – διαφορετική ΖΩΗ Περιφερειών Στερεοελλαδιτών – Θεσσαλών – Πελοποννησίων:
·                                Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας:
·        Το – 0 – ΜΗΔΕΝ στη Στερεά. Απόλυτα. Κανένα Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας δεν υπάρχει.
ΟΥΔΕΝ Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας έχει η ΣΤΕΡΕΑ. ΟΛΕΣ οι άλλες Περιφέρειες είχαν και ΕΧΟΥΝ το Πανεπιστήμιο Περιφερείας ΤΟΥΣ, πλην Στερεάς.
§         Η Λαμία «πρωτεύουσα πόλη», όπως και η … Καρδίτσα, εξαρτάται – υπάγεται (ΙΣΟΤΙΜΑ και οι δύο) στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ» με Έδρα τον … Βόλο…. του «Θεσσαλικού»   Και οι δύο. ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Στερεάς Ελλάδας ταπεινωτικά υποβιβάστηκε  σε… «παράρτημα με έδρα τον … Βόλο…».
·                                2) Περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ιδιαιτέρα Πατρίς των ΘΕΣΣΑΛΩΝ:
Είχε και έχει: Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με Έδρα τον Βόλο.
Αλλά ΚΑΙ «σε κάθε πόλη και χωριό ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ» κάμπου ΚΑΙ Σχολές-Τμήματα λειτουργούν και σε::
·                                Α)  Και στον: Βόλο
·                                Β)  Και στα: Τρίκαλα                                              (ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ)
·                                Γ)  Και στη: Λάρισα    
·                                Δ)  Και στη: Καρδίτσα (και με Α. Τ.Ε.Ι. η … Καρδίτσα)
·                                Και σε «κάθε πόλη και χωριό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» στο «Θεσσαλικό».
·         Στην ΔΗΜΟΣΙΑ αποκεφαλισμένη πανελληνίως ΣΤΕΡΕΑ, « σε ποιες πόλεις της και σε ποια … χωριά της» λειτουργούν Πανεπιστήμια ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας ή Σχολές της»;
Κάθε 25 χλμ. και … «Πανεπιστήμιο» οι ΘΕΣΣΑΛΟΙ. Στα Τρίκαλα Σχολή, ναι, αλλά και σε 25 χλμ. στη … Καρδίτσα, ναι, «και άλλη … Πανεπιστημιακή Σχολή». (Στη Καρδίτσα ΚΑΙ... Α.Τ.Ε.Ι.). Με έδρα το … Βόλο … του «Θεσσαλικού». Την ίδια και η …Λαμία, την ίδια και ΟΛΗ η Στερεά Έδρα στον …Βόλο… «παράρτημα ΙΣΟΤΙΜΟ με την … Καρδίτσα ΟΛΗ η … Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος»..
ΣΥΓΚΡΙΣΗ:
·                    Αντίστοιχα έπρεπε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε … 25 χλμ από Λαμία να έχει Πανεπιστημιακή Σχολή ΚΑΙ η … Μακρακώμη. Για Καρπενήσι ή Λειβαδιά ούτε λόγος να γίνεται, έχουν ΜΗΔΕΝ. Ούτε σαν …«παραρτήματα … Θεσσαλίας».  Αλλά η … Καρδίτσα ΚΑΙ «Πανεπιστήμιο» και Α.Τ.Ε.Ι.
Ποιος «φρόντισε» ΕΚΕΙ; Ποιος ευθύνεται ΕΔΩ;  Ο ποιμένας της … Τσούκας και η … ευπρεπίστρια του Δήμου Λαμιέων. Μόνο ΑΥΤΟΙ. ΟΥΔΕΙΣ έτερος.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ:
·                                3) Πανεπιστήμια ΔΥΟ (2) στην «Πελοπος-νησο» Από … ΙΣΘΜΟ μέχρι … Ταίναρο οι «Πελοποννήσιοι», ΔΥΟ (2)  Πανεπιστήμια λειτουργούν, όχι ένα, ΔΥΟ.
·                                Πενοποννήσιοι και … «παλαιού» και «νέου» δυναμικού. Το Αίμα ΝΕΩΝ μένει ΕΚΕΙ και ανανεώνεται με ΝΕΩΝ από ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ σε κάθε πόλη και χωριό  με Πανεπιστήμια ΔΥΟ:  και «Πατρών» και «Πελοποννήσου» ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΝ από Ισθμό μέχρι… Ταίναρο:
·                                ΠΡΩΤΟ: Πανεπιστήμιο ΠΑΤΡΩΝ με Έδρα την Πάτρα (στην οποία υπάγεται και το … Αγρίνιο και το Ιστορικό Μεσολόγγι «της Έρημης-Κολοβής, άλλοτε ακέραιας, Στερεάς Ελλάδας». Ας δώσουμε και την Εύβοια στο Αιγαίο τη Βοιωτία στην Αττική  την Ευρυτανία στην Καρδίτσα να … τελειώνουμε….)
Αλλά και
·                                ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ: Πανεπιστήμιο «Πελοποννήσου» με ΕΔΡΑ τη … Τρίπολη.
·                                ΔΥΟ Πανεπιστήμια στη «Γη-Επαρχία των Πελοπονησσίων» ΓΕΜΙΣΑΝ όλη την ιδιαίτερη Πατρίδα τους, Πανεπιστήμια ΕΚΕΙ «σε κάθε πόλη και χωριουδάκι τους».
Έτσι, έχουν και λειτουργούν Σχολές – Τμήματα Πανεπιστημίων «σε δύο Περιφέρειες Περιφερειακής Συνείδησης «Πελοποννησίων» και σε:
·                                Α) ΚΑΙ σε: Πάτρα (Έδρα Πανεπιστημίου)
·                                Β) ΚΑΙ σε: Τρίπολη (Έδρα και άλλου Πανεπιστημίου)
·                  Γ) ΚΑΙ σε: Ηλεία
·                  Δ) ΚΑΙ σε: Αργολίδα                                                    ΚΑΙ μεταπτυχιακά
·                  Ε) ΚΑΙ σε: Λακωνία
·                  ΣΤ) ΚΑΙ σε: Μεσσηνία
·                  Αλλά και του Harvard της Αμερικής στο … Ναύπλιο Κέντρο Κλασσικών Σπουδών.
     Με … κυάλια … και μονόφθαλμοι οι Στερεοέλληνες της … Στερεάς… πολύ μακράν …
     ΚΑΙ σε «κάθε πόλη και χωριό» σε κάθε φαράγγι, κάμπο, βουνό, παραλία, ρεματιά, ΚΑΙ … Πανεπιστήμιο ΕΚΕΙ. Όμως στην … «κακομοίρα έρημη» Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας; Μηδεν Πανεπιστήμιο Περιφερείας Της «ούτε σε πόλη ούτε σε χωριό της».
Γιατί; Τις ΠΤΑΙΕΙ; Τι πταίει εδώ και … αλλού;
Τη … Βενεζουέλα δεν δύναμαι να αλλάξω. Για Ομπάμα, Πούτιν και Όλάντ  βεβαίως «να κουβεντιάζω». Αλλά να ΜΗΝ φροντίζω τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ τόπο όπου γεννήθηκα και ΖΩ, που ΜΠΟΡΩ να τον κάνω καλύτερο; Ή έστω το ΙΔΙΟ καλό όσο ο γείτονας μου τον δικό του; Κι΄αν κακώς πράττουν οι γείτονες ας ΠΡΑΞΟΥΜΕ όχι με … λόγια … να μπεί «κόφτης» στο κακό που εκείνοι κάνουν, και με δικές μας ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ να σταματήσει «το ΕΚΕΙ κακό». Αν καλό πράττουν γιατί η δική μου Γη της ΖΩΗΣ των ΝΕΩΝ της δικής μου περιοχής να μην αποκτήσει τα «ισοδύναμα» που δικαιούνται ΚΑΙ οι εδώ  Στερεοέλληνες της Στερεάς;  Όχι μόνο να πληρώνουμε εμείς  για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΟΙ να παίρνουν από ΕΔΩ για Εξέλιξή τους και οφέλη τους ΕΚΕΙ, και «ΟΛΗ η Στερεά να γίνεται … Καρδίτσα του Θεσσαλικού». Μόνο  να πληρώνει και να την ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ «οι εκπρόσωποι ΤΗΣ»  μόνη ΑΥΤΗ υποβαθμισμένη, υποτιμημένη  μεταξύ ΟΛΩΝ των Περιφερειών της Ελλάδας και να εισπράττει ΜΗΔΕΝ έναντι των άλλων Περιφερειών...
ΣΥΓΚΡΙΣΗ:
Αντίστοιχα ΕΠΡΕΠΕ και οι Στερεοελλαδίτες να ΕΧΟΥΝ Ισότιμα, ισομερώς κατανεμημένα οφέλη:
Δηλαδή Σχολές και στη Στερεά και σε:
Α) ΚΑΙ στη Λαμία, Β) ΚΑΙ στο Καρπενήσι, Γ)  ΚΑΙ στη Λειβαδιά, Δ) ΚΑΙ στην Άμφισσα, Ε) ΚΑΙ στη Χαλκίδα και σε κάθε πόλη  της Στερεάς όπως και στη Θεσσαλία. Γιατί όχι; ΤΙΣ πταίει εδώ ή εκεί; Η Στερεά θα παριστάνει την Ιφιγένεια για «ούριο άνεμο Ανάπτυξης σε όλους τους άλλους» με… δικό της αποκεφαλισμό; ΜΟΝΟ αυτή για όλους τους άλλους πλην ... Στερεάς. Ας προσέλθουν, λοιπόν, αυτοβούλως προς τούτο «οι αξιωματούχοι μας».
Τι χάσαμε επί χρόνια; Όσα ΚΕΡΔΙΣΑΝ Θεσσαλοί – Πελοποννήσιοι και ΟΛΕΣ οι Περιφέρειες με επί χρόνια εξέλιξή τους... Αν συνεχίσουμε ΕΤΣΙ,  ΤΙ θα συνεχίζουμε να χάνουμε; Όσα θα συνεχίζουν να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ όλοι οι άλλοι εκτός από τους Στερεοέλληνες και τη ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝ ΔΕΝ διορθώσουμε το… ΜΗΔΕΝ… εδώ … στη δική μας περιοχή ως ΜΕΡΟΣ της Ελλάδος όχι υποβαθμισμένο όχι «κατώτερου πολιτικού Θεού τους ή χωρίς... το Θεό μας … επιτέλους». Πρέπει να βγουν από τη νάρκη όσοι με δικαιολογίες «καλύπτουν» μόνο την ανικανότητά τους για  αποτελέσματα. Την υποβάθμιση, την ηττοπάθεια θα κληροδοτήσουμε στους νεώτερους εδώ;
Όλοι… το ίδιο βλάκες ή όλοι … το ίδιο έξυπνοι και εδώ και εκεί με τα παραπάνω ΔΕΔΟΜΕΝΑ δεν μπορεί να είναι. Κάποιοι ικανοί, κάποιοι ανίκανοι. «Κάποιοι σε κλούβια αυγά», κάποιοι με «κόκκορα σπορά». Δεν είναι εμφανές, πεντακάθαρο;
Ισοτιμία, «ισοδύναμη κατανομή» ΔΕΝ υπάρχει.
ΠΟΥ είναι τα … «ισοδύναμα» για τη ΣΤΕΡΕΑ;  Τα … «αντισταθμιστικά οφέλη» για το … μηδέν Πανεπιστήμιο Στερεάς;
Υπάρχει «το ισοδύναμο» στις … ΦΥΛΑΚΕΣ Φθιώτιδας.
Έκλεισε ένα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας, αλλά … ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ μια  … ΦΥΛΑΚΗ Υψίστης Ασφαλείας ΕΔΩ. Πρόοδος και Ανάπτυξη και «παλαιού» και «νέου» δυναμικού στην περιοχή ΟΛΗΣ της Περιφέρειας, με εξελιγμένες ΦΥΛΑΚΕΣ. Με … αποκέντρωση που έχει ανάγκη ο τόπος. Αλλού Πανεπιστήμια, εδώ οι … ΦΥΛΑΚΕΣ… ‘Επαινος για ποιους; Και τα «συνοικιακά» Πανεπιστήμια των Αθηνών την … «Αποκέντρωση από το … Κέντρο της Αθήνας» υπηρετούν, αρκεί μόνο η ΣΤΕΡΕΑ να ερημώνει. Και τα σουβλάκια και οι γκαρσονιέρες στην Αθήνα, στη Καρδίτσα, στη Τρίπολη, καλά είναι εκεί, αλλά μόνο στη … Λειβαδιά και στο Καρπενήσι, στη ΣΤΕΡΕΑ, «βλάφτουν» όλους. Για το επίπεδο και την ποιότητα σπουδών η επιμέλεια και η φροντίδα Δημοσίου Ιδρύματος Εκπαίδευσης μπορεί να είναι ίδια , χειρότερη ή καλύτερη είτε στην Αθήνα είτε στη Πάτρα είτε στη Στερεά.
Προς διόρθωση. ΑΞΙΖΟΥΜΕ να έχουμε «ισοδύναμα» ισότιμα τουλάχιστον για όσα άξιες έχουν αποδειχθεί να έχουν και ΟΛΕΣ οι άλλες Περιφέρειες της ίδιας χώρας στην ίδια Πατρίδα ΟΛΩΝ μας. Όχι όμως με «αχρείους» εδώ για εξέλιξη ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ιδρύματος Περιφέρειας στην Εκπαίδευση που θα υπηρετεί και εδώ «έχοντες και μη έχοντες νέους της περιοχής, αλλά και με όφελος Πνευματικό-οικονομικό ΟΛΩΝ». Όχι με «χρήσιμους» μόνο για ηττοπάθειες – απάθειες – ανικανότητες, που θα κληροδοτήσουμε στους Νέους της ΣΤΕΡΕΑΣ και με ΖΗΜΙΕΣ με καταστροφές των όσων έχουμε επιτύχει. Εύκολα τα ερείπια, δύσκολη η Δημιουργία. «Κότσια» ποίων; Όχι με χρησιμότητά τους μόνο για … αφηγήματα, δηλαδή παραμύθια δικαιολογιών νανοπολιτικής εξυπηρέτησης της προσωπικής τους πολιτικής επιβίωσης, νυν και πρώην και «εσαεί εχόντων την ευγενή φιλοδοξία… αξιωματούχου…» και με φανερή επιταγή άνευ αντικρύσματος για τα ΚΟΙΝΑ.
Κι΄ΑΝ «αξιολογείται» μόνο η Στερεά ως μόνη «ανάξια» για ΟΛΕΣ τις βαθμίδες Εκπαίδευσης και ΟΛΕΣ οι άλλες οι Περιφέρειες Άξιες, τότε, ας φροντίσουμε και από το Δημοτικό και Λύκειο να ενισχύσουμε τη … Καρδίτσα να στέλνουμε και για το Λύκειο ΕΚΕΙ τους ΝΕΟΥΣ της Στερεάς και στην … Πελοπόννησο όλους τους Νέους από όλη την Ελλάδα και στην … Αθήνα όσους θέλουν να μάθουν ΓΕΩΠΟΝΙΑ για την... ύπαιθρο Ελλάδα μας.
Η Σύγκριση αποτελεί ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς ΟΛΟΥΣ.  Σύγκριση όχι μεταξύ … «αφηγημάτων» δηλαδή … παραμυθιών πολιτικής, αλλά ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΓΕΓΟΝΟΤΑ της πραγματικής ΖΩΗΣ στην Πατρίδα μας και σε κάθε Περιφέρεια της, τοπικά και ως μέρος ΟΛΗΣ της Ελλάδας. Η αναβίωση του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ είναι ευκολότερη από την ίδρυσή του, διότι υπάρχει η ΡΙΖΑ του, το τμήμα Βιοϊατρικής. Το ευκολότερο ήταν και έγινε, η δολοφονία του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας του μόνου Περιφερειακού Πανεπιστημίου της χώρας, στην μόνη Περιφέρεια, δημόσια, πανελληνίως, που δολοφονήθηκε και … κεντρικά και … τοπικά από  «αντιπροσωπευτικό σύστημα αξιωματούχων μας». Ποιος και ΓΙΑΤΙ ανέχεται τέτοιο «κληροδότημα» στους ΝΕΟΥΣ, στο Μέλλον της Στερεάς, ως «ανάξιας» και υποβαθμισμένης ΜΟΝΗΣ αυτής χωρίς καμμιά «διόρθωση»; «Παραρτηματική άλλης» στον Τομέα της Εκπαίδευσης, ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι Πολιτικοί και οι «πολιτικοί» σε όλη τη χώρα ας μη συνεχίσουν τέτοια ευτελιστική υποτίμηση του Κέντρου της Ελλάδας, της Στερεάς Ελλάδας. Αν δεν ενδιαφερθούμε οι ίδιοι με δραστηριοποίησή μας  με άξιους και αξιότερους κάθε φορά για τον δικό μας εδώ τόπο κανένας «άλλος» που κοιτάζει τον δικό του τόπο δεν θα μας φέρει το καλύτερο , αλλά το χειρότερο θα 'ρχεται εδώ ανεμπόδιστα αλλά και «πολύ βολικά» δικαιολογημένα προς τα κάτω ...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ
Πρόεδρος Πρωτοβουλίας Πολιτών
Για Ίδρυση και Λειτουργία Πανεπιστημίου Στερεάς
με Έδρα τη Λαμία

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη