Πανεπιστημονική οικονομολόγων: Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη

Υποψήφιοι Αν.Στερεάς (Βοιωτία-Εύβοια)
1. ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2. ΜΠΡΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Υποψήφιοι Κεντρικής Στερεάς (Φθιώτιδα-Φωκίδα)
1. ΒΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΚΑΪΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4. ΚΟΥΚΟΥΛΗ – ΓΚΟΥΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
6. ΝΤΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
7. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
8. ΣΥΡΓΟΥΝΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
9. ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ



ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ-11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,
Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ (από κοινού ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ) έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων-ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνών. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:
  • Σε μεγάλη μείωση των εισοδημάτων μας, εντατικοποίηση της εργασίας, κλείσιμο γραφείων, δυσβάσταχτη φορολεηλασία και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
  • Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και σε δυσβάσταχτές ασφαλιστικές εισφορές.
  • Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990 στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την εφαρμογή ευρωενωσιακών οδηγιών.
Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) στα όργανα του ΟΕΕ καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν σε αυτά τα νομοθετήματα και τις αποφάσεις! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά!
Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:
  • Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
  • Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων.
  • Έθεσε ξεκάθαρα το αίτημα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί ν. 4172, ν. 4174 και το άρθρο 2 του ν. 4225 (ΑΠΔ), όταν όλες οι άλλες δυνάμεις παζάρευαν ορισμένες τροποποιήσεις αφήνοντας ανέγγιχτη τη φορολεηλασία.
  • Απαίτησε υψηλό αφορολόγητο όριο στα λαϊκά εισοδήματα, κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών και των μεγάλων εταιριών.
  • Πάλεψε με συνέπεια για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις, με πρωτοστάτη την ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε, παζάρευαν τα δικαιώματά μας συμφωνώντας σε ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα και στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
  • Απαιτεί ξεκάθαρα να καταργηθεί ο Κώδικάς Δεοντολογίας για τους λογιστές. Δεν χρειαζόμαστε Κώδικες Δεοντολογίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Σε οποιαδήποτε εκδοχή του είναι «θηλιά στο λαιμό» μας. Ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ρόλο του  ΟΕΕ (επαγγελματική άδεια σε ισχύ, «δια βίου» μάθηση μέσω σεμιναρίων του ΟΕΕ, απαγόρευση υποβάθμισης του κύρους του κλπ).
  • Σταθερά καταψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς και ισολογισμούς του ΟΕΕ, που επιβάλουν συνεχές χαράτσωμα στους λογιστές-φοροτέχνες και ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση.
  • Απαίτησε επανειλημμένα δραστική μείωση των συνδρομών για τους άνεργους, να γίνει ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών, να μειωθεί το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του ΟΕΕ που είναι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι.
  • Απαιτεί να καταργηθεί η εισφορά για την έκδοση και την ανανέωση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Απαίτησε να καταργηθούν οι εξετάσεις για την αναβάθμιση από Β΄ σε Α΄ τάξη. Αντιστάθηκε, απαιτώντας να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσωμα για τις εξετάσεις αναβάθμισης και για την ετήσια υποχρεωτική «επιμόρφωση» των λογιστών-φοροτεχνών. Απαίτησε αυτές να γίνονται έστω ΔΩΡΕΑΝ. Ζήτησε την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας για την «επιμόρφωση» που υπερψηφίστηκε στη βουλή (την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ). Οι υπόλοιπες δυνάμεις ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ αυτές τις προτάσεις, με πρώτους και καλύτερους τους εκπροσώπους της ΠΟΦΕ-Ε και της ΑΚΙΟΕ.
  • Καταδίκασε και αντιπαλεύει την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την απαξίωση και την αποσύνδεση των πτυχίων από το επάγγελμα και τα επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Απαιτεί κατάργηση οποιασδήποτε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και κάθε άλλης μορφής πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ. Καμία εφαρμογή των Οδηγιών 89/48, 36/2005 και 123/2006 και της συνθήκης «Μπολώνια». Κατάργηση των ν.2515/97, ν.3842/2010ν.3919/2011 και ν.4152/2013.
  • Διεκδικεί ο τίτλος σπουδών να είναι μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματοςΕνιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με ένα και μοναδικό ακαδημαϊκό τίτλο ανά πραγματικό επιστημονικό αντικείμενο.
  • Καταδίκασε το «Πολυνομοσχέδιο» που ψηφίστηκε τον Μάρτη του 2014. Ο συγκεκριμένος νόμος προώθησε την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για τους ορκωτούς λογιστές, αφού πλέον ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και όχι ως μισθωτοί.
  • Κατήγγελλε το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που παραδίδει μέρος των λογιστικών εργασιών στις μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες. Η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε στηρίζει αυτό το σχέδιο νόμου.
Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)!Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των κυβερνήσεων και των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.
Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.). Εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών, ιδιαίτερα η ηγεσία της ΠΟΦΕ-Ε που συνεργάζεται άψογα με τις παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. ΠΟΦΕ-Ε και ΑΚΙΟΕ υπερψήφισαν «και με τα δύο χέρια» όλους τους προϋπολογισμούς του ΟΕΕ που εξαναγκάζουν τους λογιστές-φοροτέχνες να καλύπτουν το 75% των εσόδων του από τις συνδρομές και το συνεχές χαράτσωμα. Σου χτυπάνε φιλικά την πλάτη για…να σε ρίξουν πιο εύκολα «στο λάκκο που σου σκάβουν» μαζί με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Παριστάνουν τους «ακομμάτιστους» γιατί σε θέλουν χωρίς πολιτική άποψη και θέση, υποταγμένο στην αντιλαϊκή πολιτική.
Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη. Οι προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένα τη νομοθεσία για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλολαϊκό ρόλο επαναλαμβάνοντας θέσεις που εκφράζονται από συντεχνιακές παρατάξεις.
Το ΟΕΕ και κάθε είδους ομοιοεπαγγελματικό ΝΠΔΔ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων»-«όλων των λογιστών-φοροτεχνών», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού και του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.
Μόνο με την αγωνιστική δράση μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή νομοθεσία!
Αυτοαπασχολούμενε και ελεύθερε επαγγελματία
στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών,
Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση αντίστασης και πάλης στο κλάδο. Αυτούς που στηρίζουν και συσπειρώνονται στη αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, την ΠΑΣΕΒΕ και καλούν σε συμπαράταξη με τους πραγματικούς συμμάχους μας, τους μισθωτούς, απέναντι στον κοινό αντίπαλο μας, τα μονοπώλια και τις μεγάλες εταιρίεςΗ ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η μόνη φωνή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!
Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!
Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!
Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη