Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τα 180 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Λαμιέων

Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών στις τετραήμερες εκδηλώσεις για τα 180 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Λαμιέων
Με την μεγάλη συναυλία των δημοφιλών τραγουδιστών Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα  που έγινε χθες στο Χαλκιοπούλειο Γήπεδο, ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων για τον εορτασμό των 180 χρόνων από τη σύστασή του.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Μαντά που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Για τα 120 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας μίλησε, προλογίζοντας τη συναυλία, ο φυσικός κ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ενώ ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τίμησε τον κ. Μαντά για την πολύχρονη συνεισφορά του στη Φιλαρμονική και στον τόπο.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «180 χρόνια αναμνήσεις…» του Δημήτρη Κολτσίδα με τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και των μουσικών Αλέξανδρου Τσιμέκα & Σπύρου Ρούσκα και την παρουσία πλήθους κόσμου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου, φιλοξενείται στο Νεοκλασικό της οδού Αριστοτέλους 3 στην Πλατεία Λαού και είναι θα ανοικτή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 17.30 έως 20.00.
Το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο εκδήλωση με θέμα «Δήμος Λαμιέων: ιστορία, πολιτισμός και στιγμιότυπα» με ομιλητές την κ. Ευθυμία Καράντζαλη, Δρ Αρχαιολόγο & Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦΑΦΕ, τον κ. Δημήτριο Θ. Νάτσιο, συνταξιούχο καθηγητή Φιλόλογο, τον κ. Νίκο Ταξ. Δαβανέλλο, καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας, τον κ.  Γιώργο Π. Σταυρόπουλο, εκπαιδευτικό. Παράλληλα προβλήθηκε video που επιμελήθηκε η Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», κ. Έφη Παπαευθυμίου και περιλαμβάνει οδοιπορικό στο Δήμο μας με τίτλο «Δήμος Λαμιέων: Μονοπάτια Ιστορίας και Πολιτισμού στην καρδιά της Ελλάδας».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης εγκαινίασε την Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη Μουρέλου Ορφανού: Κοινά Τοπία Ζωής και Τέχνης 1945-1965» που θα φιλοξενείται για δύο μήνες στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε κ. Μίνω Ορφανό, για την απόφασή του να δωρίσει στη Δημοτική μας Πινακοθήκη σημαντικό αριθμό έργων των γονέων του. Ακολούθησε Λυρική Βραδιά για φωνή και κιθάρα, με τη  μεσόφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Ελένη Βουδουράκη και τον κιθαριστή κ. Σπύρο Καβαλλιεράτο. Η έκθεση θα είναι ανοικτή τα πρωινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00 και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης 18:00-21:00.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου με την μεγάλη συναυλία των αγαπημένων τραγουδιστών Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα που καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες συνδημότες που διασκέδασαν και τραγούδησαν μαζί τους στο Χαλκιοπούλειο Γήπεδο Λαμίας.
Ο Δήμος Λαμιέων ευχαριστεί τους χορηγούς, Τράπεζα Αττικής, Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη