«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα (Αλλά ΚΑΙ η Περιφέρεια)», Γεώργιος Β. Σμοκοβίτης

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα
(Αλλά ΚΑΙ η Περιφέρεια)

------- . -------
Κε Διευθυντά,
Από άρθρο στην «Καθημερινή» Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 του Δημήτρη Παξινού, πρώην Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου ΑΘΗΝΩΝ, με τίτλο: «Ένα ΑΕΙ στην Περιφέρεια, παράδειγμα προς μίμηση», αναφερόμενος πολύ κολακευτικά μεν, αλλά τεκμηριωμένα στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιγράφω επί λέξει το παρακάτω απόσπασμα, στο τέλος του άρθρου, που πολύ εύγλωττα, αλλά και τεκμηριωμένα στον πραγματικό κόσμο μας, απαντά σε όσα κατά καιρούς αφορούν τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια της … Επαρχίας σε σύγκριση και με αυτά της … Πρωτευούσης:
«Τα Τρίκαλα περηφανεύονται για τη Σχολή τους (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Το Τμήμα έχει ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα με φοιτητές από Κίνα, Βραζιλία, Καναδά, Βρετανία, Ινδία, Γερμανία, και ένα παγκοσμίως μοναδικό ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που αφορά τη φυσική κατάσταση και ποιότητα ζωής των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελέσματα δε, μελετών που έγιναν στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων υιοθετήθηκαν  από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τα συστήματα Υγείας Μ. Βρετανίας και Αμερικής και Διεθνείς Οργανισμούς.
Έτσι,  η υποτιθέμενη γεωγραφική απομόνωση μετατράπηκε σε εκπαιδευτική όαση, επιστημονική δημιουργία, κοινωνική προσφορά, όραμα για το μέλλον, αποδεικνύοντας ότι η ΕΠΑΡΧΙΑ είναι όρθια και λειτουργεί. Ίσως να στεναχωρηθούν όσοι αναφέρονται συλλήβδην στα ΑΕΙ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ότι δήθεν υπολειτουργούν και είναι υποδεέστερα  των κεντρικών. Μήπως η Ελληνική κοινωνία θα πρέπει επιτέλους να δει και να αντιληφθεί ότι ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ;».
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, να το ανακαλύπτουν και να το  αποκαλύπτουν…  όλοι….
Κλείνει και το 2016 με τα οράματα της … Επαρχίας για το 2017 μ.Χ. και της Περιφέρειάς μας, της Στερεάς Ελλάδας.
Γεώργιος Β. Σμοκοβίτης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη