Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας: Ενιαία τιμολογιακή πολιτική για όλους τους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΤΩΝ ΟΤΑ «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ» 
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2017 και καθορίσθηκε η ετήσια εισφορά των Δήμων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων. Στα πλαίσια της σύνταξης του προϋπολογισμού έτους 2017 αποφασίσθηκε ομόφωνα η εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλους του Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) με τέλος (εισφορά) 25,27 ευρώ/τόνο για κάθε Δήμο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε διαχειρίζεται 4 ΧΥΤΑ (Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας & Ιστιαίας) οι οποίοι διαθέτουν το σύνολο των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και από τους οποίους θα εξυπηρετούνται 20 από τους 25 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το 88 % του πληθυσμού της Περιφέρειας. 
Ο καθορισμός ενιαίου τέλους για όλη την Περιφέρεια με σημαντική μείωση της εισφοράς των Δήμων, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και χωρίς εκπτώσεις στην ορθή διαχείριση των έργων, έγινε με εξορθολογισμό των δαπανών και τις απαιτούμενες οικονομίες κλίμακας από συνέργειες σε σειρά δαπανών (ενιαίες προμήθειες πετρελαίου, αναλωσίμων κ.α) με τελικό σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών, σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας. Παράλληλα έχουν υποβληθεί προτάσεις στην ανοιχτή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ συνολικού προϋπολογισμού 107.692.236,52 ευρώ για μια σειρά έργων όπως Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) κ.α, προκειμένου να κατασκευαστούν τα απαιτούμενα έργα με δημόσια συγχρηματοδότηση. Τα προαναφερόμενα έργα αφορούν τις εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των περιοχών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας & Εύβοιας.
 Εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους θα κατατεθούν επιπλέον προτάσεις για χρηματοδοτήσεις μιας σειράς συμπληρωματικών έργων όπως Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) καθώς και έργα αναβάθμισης του ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Θα ακολουθήσουν οι προτάσεις των Δήμων για χρηματοδότηση δράσεων διαλογής στην πηγή όπως πράσινα σημεία, κάδοι διακριτών ρευμάτων κ.α. Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας και το σύνολο των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτόν θα συνεχίσουν με πνεύμα Περιφερειακής συνείδησης και συνεργασίας την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Θήβα : 08/12/2016

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη