Χρήστος Σταϊκούρας: «Μνημείο ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Χρήστος Σταϊκούρας: «Μνημείο ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών»
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Ο Τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την στιγμή που η καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δυσκολεύει και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται, η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν έχει ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και ικανότητα, να επανεκκινήσει την οικονομία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 6,3 δις ευρώ τον Οκτώβριο, αυξημένες κατά 65% από τις αρχές του 2015, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Και αυτό παρά το πρόγραμμα αποπληρωμής τους από τον Ιούλιο, αφού η Κυβέρνηση δημιουργεί, ταυτόχρονα, νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους περίπου 1 δις ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.

“Εσωτερική στάση πληρωμών”, που εκτιμάται ότι θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, εξαιτίας της νέας καθυστέρησης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης είναι, για ακόμη μία φορά, εμφανείς».
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη