Ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη Λαμία

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι γνωστός ο χώρος που λειτουργούν στην Λαμία τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Είναι επίσης γνωστό πως, μετά τις τελευταίες εγγραφές ο αριθμός των φοιτητών ξεπέρασε τους 1.300.
Σε αυτή την βάση είναι φανερό πως οι χώροι που διατίθενται δεν επαρκούν για την στοιχειωδώς επαρκή λειτουργία των τμημάτων.
•    Λείπουν αίθουσες διδασκαλίας.
•    Λείπουν επαρκώς εξοπλισμένα σε κατάλληλους χώρους εργαστήρια.
•    Λείπει κατάλληλος χώρος για βιβλιοθήκη.
•    Οι χώροι εστίασης είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλοι.
•    Οι βοηθητικοί χώροι δεν επαρκούν για εκπαιδευτικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές.

Υπογραμμίζουμε πως αυτές οι ελλείψεις επιδρούν και αναμένεται να επιδράσουν ακόμη περισσότερο στην αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.

Με αυτό το σκεφτικό κρίνουμε σαν απόλυτα αναγκαία την ανάδειξη του κτηριακού προβλήματος, υπογραμμίζοντας που απαιτούμε την άμεση δραστηριοποίηση κάθε αρμόδιου εδώ και τώρα :
  •     Για την μελέτη και κατασκευή ενιαίου σύγχρονου συγκροτήματος κτηρίων που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των συγκεκριμένων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.
Αυτό αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση, που όμως, πρέπει να δρομολογηθεί από τώρα και να υλοποιηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  •     Για την άμεση εξεύρεση δημόσιων κτηρίων, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την λειτουργία του Πανεπιστημίου, ύστερα από μελετημένες, γρήγορες, παρεμβάσεις.
Αυτό αποτελεί ευθύνη και Υποχρέωση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που αν διαθέτουν πολιτική βούληση οφείλουν να δώσουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Συγκεκριμένη είναι η υποχρέωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμίας να ασκήσουν  πιέσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Να εξετάσουν τις δυνατότητες και να προτείνουν άμεσα την αξιοποίηση δημόσιων χώρων και κτηρίων για την αποσυμφόρηση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Ευθύς εξ αρχής σημειώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε λογικές που επικαλούνται την οικονομική αδυναμία του κράτους, στην σημερινή συγκυρία και θεωρούμε πως είναι χρήσιμο για τον τόπο και τον λαό, η οικονομική ενίσχυση της παιδείας να αποτελεί προτεραιότητα.



            Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Θετικών Επιστημών
                       Πανεπιστημίου Θεσσαλίας








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη