Μηλόξυδο για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση


Μηλόξυδο για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση

Πέρα από το ότι βοηθάει στην αποβολή των τοξινών, το μηλόξυδο είναι διουρητικό, βοηθώντας μας να αποβάλλουμε τα περιττά υγρά από το σώμα μας. Επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό μας και ενισχύει την καύση του λίπους.

Όταν έρχονται οι διακοπές του χειμώνα, τα γιορταστικά γεύματα έχουν την τιμητική τους. Το σώμα μας, όμως, φορτώνεται με τοξίνες, αισθανόμαστε φούσκωμα και συνήθως παίρνουμε βάρος, από το οποίο είναι δύσκολο να απαλλαγούμε.

Σε αυτό το άρθρο, θα περιγράψουμε έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας μέσα σε τρεις μόλις μέρες ανά βδομάδα, χωρίς να αισθανθείτε πείνα και χωρίς να κάνετε μεγάλες θυσίες, εξασφαλίζοντας πλήρως τις πολλαπλές ωφέλειες του μηλόξυδου. Θέλετε να δοκιμάσετε το μηλόξυδο για αδυνάτισμα και αποτοξίνωση;

Γιατί μηλόξυδο;


Το μηλόξυδο αποτελεί μια εξαιρετική φαρμακευτική τροφή που καθαρίζει και αναζωογονεί το σώμα χάρη στη μεγάλη διατροφική αξία του. Το μηλόξυδο περιέχει βιταμίνες Α και Β, σημαντικά λιπαρά οξέα, ένζυμα και πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, θείο, ψευδάργυρο, σίδηρο και πυρίτιο.

Ποιες είναι οι ωφέλειές του για την υγεία μας;


    Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις τοξίνες, χάρη στο περιεχόμενό του σε θείο, αλλά επίσης δρα άμεσα στο συκώτι, συμβάλλοντας στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους.
    Το μηλόξυδο ενισχύει επίσης το μεταβολισμό μας και απομακρύνει το επιπλέον λίπος από το σώμα μας, κάτι που μας βοηθάει να χάσουμε βάρος.
    Τρίτον, είναι ένα θαυμάσιο διουρητικό, επομένως βοηθάει το σώμα μας να αποβάλλει τα περιττά υγρά που μας κάνουν να αισθανόμαστε φούσκωμα.
    Όταν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, το μηλόξυδο μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ενισχύοντας την απαραίτητη εντερική χλωρίδα.

Πέρα από το ότι το μηλόξυδο σάς βοηθάει να χάσετε βάρος με όλους αυτούς τους τρόπους, αν το καταναλώνετε τακτικά, θα σας βοηθήσει επίσης στα παρακάτω:

    Προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις και ενισχύει τα νεφρά μας, κρατώντας την ουροφόρο οδό απαλλαγμένη από όξινα ούρα.
    Προλαμβάνει την οφθαλμική ξηρότητα χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α.
    Βελτιώνει τις διεργασίες της πέψης χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε ένζυμα. Είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις τυμπανισμού, καούρας, βάρους κ.λπ..
    Μειώνει τη φλεγμονή των ούλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστούμε να ξεπλύνετε λίγο το στόμα σας με μηλόξυδο πριν το καταπιείτε.
    Απομακρύνει τις βλέννες.
    Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και του ουρικού οξέος.
    Ανακουφίζει από το βήχα και τον πονόλαιμο.
    Προλαμβάνει τις μυϊκές κράμπες χάρη στην περιεκτικότητά του σε μέταλλα, όπως το μαγνήσιο.
    Ενισχύει το δέρμα και τα μαλλιά, χάρη στις βιταμίνες και στα μέταλλα που περιέχει.
    Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάθε είδους λίθων, στο συκώτι και στα νεφρά, επειδή περιέχει διεγερτικές και διουρητικές ουσίες.

Πώς ωφελείστε από τη συγκεκριμένη θεραπεία;

Το κλειδί για τη θεραπεία αυτή είναι να πίνετε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, συνοδευόμενη από ένα ή δύο ποτήρια ζεστό νερό. Αν υποφέρετε από καούρα, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα, καθώς αυτή θα λειτουργήσει ως αλκαλική ουσία εξισορροπώντας το pH του μείγματος.

Είναι ουσιαστικό το μηλόξυδο να είναι βιολογικό και υψηλής ποιότητας, ενώ για να είναι πραγματικά αποτελεσματικό θα πρέπει να είναι ακατέργαστο, δηλαδή όχι παστεριωμένο, και να έχει παραχθεί με τη  μέθοδο που χρησιμοποιούσαν παλιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ωφεληθείτε από όλες του τις ιδιότητες.
Και τι διατροφή θα πρέπει να κάνετε;

Αν αποφασίσετε να τηρήσετε αυστηρά την κατανάλωση μηλόξυδου πριν από κάθε γεύμα, ακολουθήστε τις παρακάτω πρόσθετες συστάσεις σχετικά με το τι να τρώτε και τι όχι.

Αποφύγετε τις παρακάτω τροφές:

    Κόκκινα κρέατα και λουκάνικα.
    Γαλακτοκομικά προϊόντα: αντικαταστήστε τα με φυτικά ροφήματα από βρώμη, ρύζι, αμύγδαλο κ.λπ..
    Το λευκό αλεύρι και όλα τα είδη αρτοσκευασμάτων: μπορείτε να τρώτε λίγο ψωμί φτιαγμένο από αλεύρι ολικής άλεσης.
    Τηγανητές τροφές.
    Ζάχαρη: αντικαταστήστε τη με στέβια ή λίγο μέλι.
    Επιτραπέζιο αλάτι: μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο θαλασσινό αλάτι, το οποίο είναι πολύ πιο υγιεινό.

Τι μπορούμε να τρώμε, λοιπόν;

    Το πρωινό σας μπορεί να περιλαμβάνει ένα ρόφημα φυτικής βάσης, όπως ένα ρόφημα από βρώμη ή ένα smoothie φρούτων, συνοδευόμενο από φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
    Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει ένα πιάτο λαχανικών ή μια σαλάτα, λίγο πλήρες ρύζι και λίγη πρωτεΐνη, όπως όσπρια, άπαχο κρέας ή ψάρι.
    Για το βραδινό θα πρέπει να επιλέξετε επίσης ένα πιάτο λαχανικών, σαλάτα ή γκασπάτσο, ενώ το κύριο πιάτο θα πρέπει να είναι ένα αβγό και ένα αχλάδι ή ένα μήλο.

Ανάμεσα στα γεύματα μπορείτε να τρώτε τεμαχισμένους ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα και να πίνετε αποτοξινωτικά εγχύματα, όπως πράσινο τσάι, τσάι μπόλντο και έγχυμα πικραλίδας. Να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία διαρκεί μόνο τρεις μέρες και τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο.
http://meygeia.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη