Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία η πρώτη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             Λαμία, 27 Ιανουαρίου 2017          
         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πολύπλευρο έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, εντός του 2016, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση για το 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, στη Λαμία. Ο κ. Υπερήφανος, πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευχήθηκε εγκάρδια σε όλα τα μέλη να έχουν υγεία και δύναμη  για το νέο έτος, ούτως ώστε να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει η Π.Ε.Δ., υπό την παρούσα σύνθεση του Δ.Σ., τα προηγούμενα έτη και κυρίως κατά το 2016. Εν συνεχεία ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Σώμα, τα μέλη των Θεματικών Επιτροπών αλλά και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία τους και δήλωσε σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να είναι παραγωγική και αποδοτική καθώς «ο πήχης για το 2017 έχει τοποθετηθεί ακόμη ψηλότερα, μιας και το 2016 πετύχαμε τόσα πολλά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
 «Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί δίπλα μας για να μπορέσουμε να είμαστε ωφέλιμοι για τους πολίτες», επεσήμανε ο Πρόεδρος, ενώ κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του 2016, μεταξύ των άλλων είπε: «Βάλαμε όλοι μαζί πλάτη, διαπραγματευτήκαμε σκληρά και απαλλαγήκαμε από βαρίδια του παρελθόντος, ενώ παράλληλα εργαστήκαμε σκληρά και διοργανώσαμε υψηλού επιπέδου συνέδριο. Στόχος μας για το 2017 είναι να ξεπεράσουμε τον καλό μας εαυτό».
Τέλος, ο κ. Υπερήφανος, αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπισε και όντας εμφανώς συγκινημένος, είπε: «Το πρόβλημα υγείας μου έδειξε ότι είμαστε μια οικογένεια και σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή σας και που μου δείχνατε καθημερινά την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Η αγάπη αυτή μου έδωσε ανάσες για να μπορέσω να ξεπεράσω το πρόβλημά μου και να είμαι σήμερα ανάμεσά σας με πολλές δυνάμεις για να καταφέρουμε, όλοι μαζί, ακόμη πιο πολλά».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπεντζώνης, ο οποίος τόνισε: «Είναι κεκτημένο του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου η συνεργασία όλων μας, πέρα και πάνω από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και καταβολές και η πληθωρική προσωπικότητα του Προέδρου μας έχει σίγουρα παίξει καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό. Το 2016 πετύχαμε πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυθούμε στις δάφνες μας, αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό».
Ο διάλογος συνεχίστηκε και με την εισαγωγή του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε στην κατάρτιση του  Προγράμματος Δράσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το νέο έτος, το οποίο μετά από συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις που κατέθεσαν τα μέλη, ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τέλος, επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός του 2016 και ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2017.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λοκρών, κ. Λιόλιος και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Παγώνης δήλωσαν κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή τους στην προοπτική εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων εντός των διοικητικών τους ορίων αλλά και στη Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Τα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ομόφωνα την αμέριστη υποστήριξη  στο δίκαιο αυτό αίτημα καθώς τέτοιες ενέργειες στρέφονται άμεσα εναντίων των ήδη υπέρμετρα επιβεβαρυμμένων πολιτών. 
Η πρώτη συνεδρίαση του 2017 ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη «οικογενειακή φωτογραφία» και την κοπή της βασιλόπιτας, με το φλουρί να «πέφτει» φέτος στον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Σουλιώτη.









Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη