Νότης Μαριάς προς Κομισιόν: Άμεση Παρέμβαση για την δωρεάν διάθεση στην Ελλάδα του εμβολίου Bexsero κατά της μηνιγγίτιδας Β΄

Νότης Μαριάς προς Κομισιόν: Άμεση Παρέμβαση για την δωρεάν διάθεση στην Ελλάδα του εμβολίου Bexsero κατά της μηνιγγίτιδας Β΄.
Γραπτή Ερώτηση σχετικά με την άμεση και δωρεάν διάθεση στην Ελλάδα του εμβολίου Bexsero κατά της μηνιγγίτιδας Β΄, κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.
Όπως επισημαίνει στην από 18/1/2017 Γραπτή Ερώτησή του η οποία απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  «κάθε χρόνο στην Ευρώπη καταγράφονται κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β΄, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Στην Ελλάδα τα κρούσματα ανήλθαν σε 57 το 2015. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία. Επιπλέον, 1 στα 5 άτομα που επιβιώνουν εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί και ακρωτηριασμό άκρων».
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τονίζει ότι  «ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι της νόσου. Στην φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα το κόστος για τον συγκεκριμένο εμβολιασμό καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι γονείς. Σημειώνεται ότι το κάθε εμβόλιο Bexsero  κοστίζει περίπου 105€ και για τα νεογνά από 2-6 μηνών απαιτούνται 4 δόσεις του εν λόγω εμβολίου, για τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 χρονών 3 δόσεις, ενώ για τα παιδιά από δύο ετών και άνω απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου».
Συνεπώς, ενόψει των παραπάνω, ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει κονδύλια για την ολική κάλυψη του κόστους εμβολιασμού στην Ελλάδα κατά της συγκεκριμένης νόσου και για την δωρεάν διάθεση του εμβολίου Bexsero κατά της μηνιγγίτιδας Β΄.
Ακολουθεί το κείμενο της Γραπτής Ερώτησης του Νότη Μαριά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
«Κάθε χρόνο στην Ευρώπη καταγράφονται κρούσματα της μηνιγγίτιδας Β΄, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Στην Ελλάδα τα κρούσματα ανήλθαν σε 57 το 2015.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Π.Ο.Υ., περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει παρά τη θεραπεία. Επιπλέον, 1 στα 5 άτομα που επιβιώνουν εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί και ακρωτηριασμό άκρων.
Ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι της νόσου. Στην φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα το κόστος για τον συγκεκριμένο εμβολιασμό καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι γονείς. Σημειώνεται ότι το κάθε εμβόλιο Bexsero  κοστίζει περίπου 105€ και για τα νεογνά από 2-6 μηνών απαιτούνται 4 δόσεις του εν λόγω εμβολίου, για τα παιδιά από 6 μηνών έως 2 χρονών 3 δόσεις, ενώ για τα παιδιά από δύο ετών και άνω απαιτούνται δύο δόσεις του εμβολίου.  
Ενόψει των παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή τι κονδύλια προτίθεται να διαθέσει για την ολική κάλυψη του κόστους εμβολιασμού στην Ελλάδα κατά της συγκεκριμένης νόσου και τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου Bexsero κατά της μηνιγγίτιδας Β΄».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη