Τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτα

Το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Ιανουαρίου έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτα τα Κατηχητικά Σχολεία διαφόρων Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Διεξήχθησαν όμορφες εκδηλώσεις όπου τα παιδιά και οι κατηχητές αντάλλαξαν ευχές για καλή και ευλογημένη χρονια!

Κατηχητικό Σχολείο Αγίων Αποστόλων Λαμίας 
Στην  Ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας  όλα τα τμήματα του Κατηχητικού Σχολείου και τα παιδικά τμήματα του παραρτήματος της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Μητροπόλεως μας, έκοψαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα την Αγιοβασιλόπιτα.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας παρουσία των κατηχητών, του καθηγητού Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνου Φλώρου και των παιδιών.

Μετά την κοπή της πίτας από τον Υπεύθυνο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως  μας και κατηχητή του Ιερού Ναου Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου, ο Προϊστάμενος της Ενορίας π.  Βασίλειος Καραμέρης ευχήθηκε  στα παιδιά καλή χρονιά  και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία της αγιοβασιλόπιτας.

 Ακολούθησε δεξίωση, την οποία προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Εκ του Ιερού Ναού
 

Κατηχητικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Καλυβίων
Με την ανατολή του Νέου Έτους το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων έκοψε την βασιλόπιτά του, την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία.

   Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Εφημέριοι του Ναού, οι Κατηχήτριες, τα παιδιά που παρακολουθούν τα κατηχητικά μαθήματα, τα παιδιά τα οποία διακονούν στο Ιερό Βήμα και το αναλόγιο αλλά και  μερικοί γονείς.

   Στην σύντομη προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Κυρίτσης ευχαρίστησε όλους για την καλή προσπάθεια που καταβάλλουν και ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι ευλογημένο με πλούσιους πνευματικούς καρπούς και κατά Θεόν προκοπή.

   Το φλουρί βρήκε η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Μαρία Τσατσά, η οποία κέρδισε μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Εκ του Ιερού Ναού
Κατηχητικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία, όλα τα τμήματα των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα.
   Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρου του Αγίου Αθανασίου. Ο Εφημέριος Αρχ. π. Δαμασκηνός Λάμπρου ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε παιδιά και γονείς η Νέα Χρόνια που ανέτειλε να είναι ευλογημένη , χρονιά προόδου και φωτισμού.

   Το φλουρί κέρδισε ο μαθητής Δημοτικού Ευστάθιος Πάττας, στον οποίο ο π. Δαμασκηνός προσέφερε μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών.

   Ακολούθησε ομαδικό μουσικοχορευτικό παιχνίδι και πλούσιο κέρασμα.

   Πριν το πέρας της εκδηλώσεως σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, προσφορά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Εκ του Ιερού ΝαούΚατηχητικό Σχολείο Αγίας Σοφίας Λαμίας
Την αγιοβασιλόπιτα έκοψαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το απόγευμα  τα τμήματα Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Σοφίας Λαμίας.

   Παρουσία των κατηχητριών, των μαθητών και των γονέων, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χρήστος Τσιλοφύτης, ευλόγησε την πίτα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και ευχήθηκε σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονια.

   Ακολούθησε χαρούμενη γιορτή με τραγούδια, παιχνίδι και πολλά δώρα.

Εκ του Ιερού Ναού

 imfth.grShare on Google Plus

About Lamia Times

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *