Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος: Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων των αρχαίων Ελληνικών

Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων του σχολείου της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης που λειτουργεί δωρεάν η Ιερά  Μητρόπολις μας, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το πρωί.

            Ο αγιασμός τελέσθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, παρουσία του  καθηγητού κ. Ιωάννου Τσουράκη, ο οποίος διδάσκει αφιλοκερδώς την αρχαία Ελληνική γλώσσα και όλων των συμμετεχόντων στο πρωτότυπο αυτό σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

            Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον κ. Τσουράκη για την προσφορά της γνώσης του στο κοινό των αρχαίων Ελληνικών  και ετόνισε την αναγκαιότητα της γνώσης και της κατανόησης των υψηλών  νοημάτων των Ιερών κειμένων της Εκκλησίας μας  στην σημερινή κοινωνία.

            Ευθύς μετά την ακολουθία του αγιασμού τον λόγο έλαβε ο διδάσκων καθηγητής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρωτότυπη κίνηση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως και έκανε μια σύντομη εισαγωγή στο περιεχόμενο του μαθήματος.

            Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε Ενήλικες και διδάσκονται κάθε Σάββατο 11:00 – 12:00 στο άνετο και ζεστό περιβάλλον του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού (Σκληβανιώτου 5 ) με σύγχρονες μεθόδους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους καθημερινώς από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 9:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στα τηλέφωνα 22310.50551 έως 3.

imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη