Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών για τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Αταλάντης, Λιβανάτας και Μαρτίνου- Μαλεσίνας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λοκρών για τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Αταλάντης, Λιβανάτας και Μαρτίνου- Μαλεσίνας
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει την κυβέρνηση εμφανιζόταν ότι είναι κατά των διοδίων, καλούσε τον λαό να αντιταχθεί σε αυτά, να μην πληρώνει.

Τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει τα ίδια που έκαναν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Όχι μόνο δεν καταργεί τα διόδια  αλλά εγκαθιστά νέα, αυξάνει το αντίτιμο διέλευσης, υπογράφει νέες συμβάσεις παραχώρησης έργων με τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους  που με τον ιδρώτα του πλήρωσε ο ελληνικός λαός για να κατασκευασθούν.

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Λοκρών η συγκυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο της μαζί με τον πάροχο ΝΕΑ ΟΔΟ αποφάσισαν να εγκαταστήσουν πλευρικά διόδια στους κόμβους  Αταλάντης και Λιβανάτας αρχικά και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στη συνέχεια θα εγκαταστήσουν και στους κόμβους Μαρτίνου- Μαλεσίνας. Μάλιστα αυτή τους την απόφαση την συνοδεύουν και με αύξηση που ήδη έχει επιβληθεί στο αντίτιμο διέλευσης στα διόδια της Αγίας Τριάδας και Μαυρομαντήλας έτσι ώστε το κόστος του έργου να πέσει πάλι στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

Είναι φανερό η δήθεν αριστερή κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει το πραγματικό της αντιλαϊκό πρόσωπο. Ξεκάθαρα δείχνει ότι είναι πιστός υπηρέτης της εξυπηρέτησης των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των εταίρων της ΕΕ-ΔΝΤ και μεγάλος φορομπήχτης σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών  στρωμάτων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήμασταν, ήμαστε και θα ήμαστε αντίθετοι με τις συμβάσεις παραχώρησης εθνικών δρόμων σε μονοπωλιακούς ομίλους. Αντίθετοι με την καθιέρωση διοδίων.

Απαιτούμε δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια, ασφαλείς για να εξυπηρετείται άνετα και γρήγορα ο λαός, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει τεράστιους φόρους, φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Απαιτούμε να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι, οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο ώστε με ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμαι τον λαό του δήμου μας να ξεσηκωθεί και να παλέψει. Να μην επιτρέψει να εγκατασταθούν πλευρικά διόδια και να απαιτήσει την κατάργηση όλων των διοδίων. Να κατανοήσει ότι φωνές στο Δήμο και την περιφέρεια που στα λόγια δείχνουν να διαφωνούν με τα διόδια το κάνουν μόνο για τα προσχήματα. Γιατί τελικά τα κόμματα που στηρίζουν είναι αυτά που υπέγραψαν και υπογράφουν συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων με τους μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και γιατί οι ίδιοι δεν απαιτούν κατάργηση των διοδίων, αλλά κάνουν ότι διεκδικούν κάρτες ελεύθερης διέλευσης των τοπικών κοινωνιών κλπ, οι οποίες ποτέ δεν δίνονται.

Να καταλάβει ότι με την οργάνωση της πάλης του, με το δυνάμωμα της κοινωνικής τους συμμαχίας, πρέπει να βάλει στην άκρη όσος πολιτικές δυνάμεις του ρημάζουν τη ζωή, να ανοίξει δρόμους για τη δικιά του εργατική εξουσία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αυτούς τους στόχους πάλης θα δώσει τη μάχη για να ανατρέψει τα σχέδια και τις πολιτικές που είναι υπέρ των μονοπωλίων και σε βάρος του λαού.


Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη