Προς επαναφορά οι αποζημιώσεις Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων

Θετικά θα εξεταστεί το ζήτημα της επαναφοράς της διάταξης για την αποζημίωση των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Ανάλογα θα εξεταστεί και η πρόβλεψη δυνητικής αντιμισθίας όλων των αντιδημάρχων, «καθώς και στις δύο περιπτώσεις, οι αιρετοί έρχονται αντιμέτωποι με σημαντικές απαιτήσεις απουσίας από την εργασία τους και εξόδων μετακίνησης», όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, όπου αντιπροσωπεία της, του παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α.

Τέλος, τονίστηκε, για άλλο ένα σημαντικό αίτημα των Δημάρχων, πως σε μια κοινή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύσκεψη, η οποία θα καθοριστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα συζητηθεί το αίτημα για επαναφορά της ειδικής δωσιδικίας των δημάρχων, προκειμένου να δικάζονται σε πρώτο βαθμό από το Εφετείο, για ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

www.epoli.gr/



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη