Δημήτρης Μυστακίδης LIVE - Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ LIVE
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


Δημήτρης Μυστακίδης - Εσπεράντο, τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, “μιλώντας μας Εσπεράντο”, μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου!
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά. Πάνω από  δέκα χρόνια τώρα «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.
Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος και με κοινή τους γλώσσα τη λαϊκή μας μουσική, τραγουδούν μαζί αγαπημένα τραγούδια, τραγούδια με ιστορία, που τα λέγαμε στις παρέες μας ξανά και ξανά…
Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Iφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.
Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα κι εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!
Ο Δημήτρης Μυστακίδης κατάφερε με τον τελευταίο του δίσκο “Εσπεράντο” να αποδείξει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια “Εσπεράντο”, που ποτέ δε χάνει τη ταυτότητά της.Πέρα από τις εξαιρετικές δισκοκριτικές από Έλληνες και Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ο δίσκος Εσπεράντο είχε και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, καθώς ήταν για δυο μήνες στο Νο2 των World Music Charts Europe, ενώ παρέμεινε συνολικά τέσσερις μήνες στο Top 10 της ίδιας κατάταξης.


Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση : 10 €
Πόρτα : 12 €
Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2231051075

Info:
Δημήτρης Μυστακίδης LIVE
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα έναρξης: 22.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
e-mail: info@xwra.gr








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη