Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των Αγροτών 10/2 Πλατεία Πάρκου

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των Αγροτών την Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017 και ώρα 11 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ – ΤΗΛ: 6986108669   -   6977257211  -   6947774077
Λαμία 9/2/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας στηρίζει τους φτωχούς αγρότες, που εδώ και 10 μέρες, βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και το νομό μας, δίνοντας μάχη επιβίωσης κόντρα στην Κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ και την ΚΑΠ. Οι αγρότες όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν βγει στον αγώνα και ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι. Όλοι μαζί πρέπει να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, την προσπάθεια υπονόμευσης της απάντησης που πρέπει να δοθεί ενάντια σε μια πολιτική που μας πλήττει όλους.
Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο, που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.
Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Επίσης ίδια ή παρόμοια μέτρα με αυτά που περνάνε στους αγρότες περνάνε και στους εργαζόμενους, γιατί όλος ο εργαζόμενος λαός είναι στην ίδια όχθη. Απέναντί μας είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο ΣΕΒ κι οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις που μαζί με κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν επιπλέον μέτρα σε βάρος μας.
Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας δυναμώνει την αλληλεγγύη του, στηρίζει τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Παράλληλα συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των Αγροτών την Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017  και ώρα  11 το πρωί  στην Πλατεία Πάρκου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι εκεί στη Πλατεία Πάρκου μαζί με τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες.
Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη