Ο Νίκος Κούνδουρος και η τύχη της ταινίας 1922

ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ - ΣΤΗ  ΜΝΗΜΗ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ

Είπαμε, Κρητικός γεννιέσαι -δεν γίνεσαι-.  

ΚΑΙ ΟΜΩΣ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΚΟΜΗ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΟΥΝ   ΑΜΑΣΗΤΑ  ΤΗΝ  ΤΡΟΦΗ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΔΙΝΟΥΝ.

 Του Δημήτρη Μπουντουτσιδη
24-2-2017 

Η ΠΛΑΝΗ είναι ΑΝΑΝΔΡΙΑ έτσι χαρακτηρίζει την ΠΛΑΝΗ ο Φρίντριχ Νίτσε. Γερμανός φιλόσοφος 18ου με 19ο αιώνα,  συγκαταλέγεται και αυτός ανάμεσα στους μεγάλους φιλοσόφους, ρούφηξε ατέλειωτες ώρες για να καταλάβει τους αρχαίους μας φιλοσόφους.
Αυτούς τους αρχαίους φιλοσόφους που ουδέποτε το  απαίδευτο υπουργείο παιδείας, θα τους ξαναφέρει στην επιφάνεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Έλεγα ότι,
την ώρα που σκεφτόμουν να γράψω για την ΠΛΑΝΗ των σιχαμάτων που μας έφεραν μέχρι εδώ λόγω της ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ τους, έμαθα ότι έφυγε από την ζωή  ένας μεγάλος πατριώτης που οι γονείς του τον ήθελαν γέννημα θρέμμα Κρητικό και το κατάφεραν, και σίγουρα, Κρητικός γεννιέσαι -δεν γίνεσαι-.

Αυτό το κείμενο- άρθρο, το αφιερώνω προς τιμή του Νίκο Κούνδουρο για τα έργα που έγραψε αλλά και τα μηνύματα που ήθελε να δώσει, τόσο στο κοινωνικό πεδίο, όσο και στο Ιστορικό.
Δυστυχώς όμως, το Σιχαμένο όπως έχει αποδειχθεί  -πολιτικοοικονομικό κατεστημένο-, κυρίως όμως το πολιτικό.

Οι Τοσο- δούλοι-δες δηλαδή,
κατάφεραν την καλύτερη ταινία της Μ. Ασιατικής καταστροφής γεμάτη με Ιστορικά γεγονότα να την θάψουν.

Αναφέρομαι στην ταινία 1922 που  αφορά τη Γενοκτονία των Ελλήνων, την καταστροφή της Σμύρνης, την πόλη που ήκμαζε εποχής Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα -παιδεία, μόρφωση, εμπόριο, τέχνες, επιστήμες,  και, και, και.
Σε αυτή την ταινία αναφέρεται ο συγγραφέας. Στη  προσφυγιά, στους διωγμούς, στους φόνους, και, και, και, και που αποτελεί η ιστορία αυτής της ταινίας «το  1922» την σημαντικότερη στην ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία και που αναφέρει την  απώλεια τόπων της Ιωνίας, του Πόντου και της Θράκης. 

Η στάση του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης ήταν δουλική και ήταν  -εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή και δυστυχώς και εποχής Ανδρέα Παπανδρέου-.

Αυτοί ήταν οι αίτιοι που δεν προβλήθηκε αυτή η πλευρά του σύγχρονου Ελληνικού Γένους στο όνομα του συμφώνου της Φιλίας με την Τουρκία.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα.
Άραγε ποιας φιλίας;.
Της φιλίας των παραβιάσεων του Αιγαίου ή της δολοφονίας των παιδιών των Ιμίων;.
Άραγε ποιας Φιλίας;
Της Φιλίας της εισβολής και κατοχής της Κύπρου και των χιλιάδων αγνοούμενων ή της διεκδίκησης του φυσικού πλούτου ή τις αξιώσεις εδαφών της Θράκης μας;.

Και ο αείμνηστος Νίκος Κούνδουρος.
Βλέποντας αύριο κάποιον από τους αξιωματούχους, τα δακρύβρεχτα μάτια  δίπλα στο φέρετρο του ή πάνω από το φέρετρό του, θα γελά λέγοντας.

Κρίμα που συνεχίζετε να εμπαίζεται τους πάντες και επειδή ήταν και διαβασμένος ο αείμνηστος  θα συμπληρώσει και αυτό και που ο ΝΙΤΣΕ πρώτος είπε «Η ΠΛΑΝΗ είναι ΑΝΑΝΔΡΙΑ. Μα το έργο αυτό το έγραψα στηριζόμενος στη μαρτυρία  Νούμερο 31328 Το βιβλίο της σκλαβιάς του Ηλία Βενέζη».

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει -αείμνηστε Πατριώτη-.

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

Υ.Γ

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους και που ακόμη  ακολουθούν αυτά  τα σιχάματα που κατέστρεψαν γενιές και γενιές Ελλήνων;.    ΒΛΑΚΕΣ ή  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ;.

Ο Πάγκαλος, σίγουρα δεν είναι βλάκας που ψήφισε κατά ομολογία του την  Ν.Δ και δις  μάλιστα -εσύ τι δουλειά έχεις να ψηφίσεις το παλιό,  σε υποχρέωσε με κάτι;.
Δηλαδή εσύ είσαι πιο υποχρεωμένος από τον Πάγκαλο που κατά ομολογία του ψήφισε Ν.Δ που οι ψηφοφόροι του τον έκαναν υπουργό κατ’ εξακολούθηση στο ΠΑΣΟΚ;.

Υ.Γ1. Τα παραπάνω για όσους έζησαν και ζυμώθηκαν με πρόσωπα, καταστάσεις και πολιτικά κόμματα από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη