Όμο, μαγεία, πρώτη η Λαμία!

Η Λαμία με έναν φανταστικό Όμο νίκησε 2-0 τη Σπάρτη, έκανε το "οκτώ στα οκτώ" στην έδρα της, όπου έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, και έπιασε εκ νέου τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή της Stoiximan.gr Football League. Επιβλητική πεντάρα ο ΟΦΗ.

Αυτά που κάνει η Λαμία εφέτος στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, ιδίως στην έδρα της, είναι άξια αναφοράς. Οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ένα γκολ παθητικό και ύστερα από 16 αγωνιστικές πρωτιά στη βαθμολογία. Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε την Κυριακή (19/2) με 2-0 τη Σπάρτη και το δεύτερο γκολ ήταν από τα καλύτερα που έχουν μπει εφέτος. Ο κορυφαίος του αγώνα, Σουλεϊμάν Όμο, έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο 15' από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλόγιαννη από δεξιά και στο 77' οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτό όμως που έκανε ο Νιγηριανός ήταν όλα τα λεφτά. Ξεσήκωσε τους οπαδούς με την απίθανη ενέργειά του και έδωσε πάσα πάρε - βάλε στον Βασιλόγιαννη, ο οποίος δεν άφησε αναξιοποίητο το "δώρο". Με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, "κλειδώνοντας" έτσι το τρίποντο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32' Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51' Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81' Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.
ΣΠΑΡΤΗ (Σ. Αντωνίου): Μελίσσας, Αναστασόπουλος, Παπαχρήστος (63' Κοτσαρίδης), Γκαλίτσιος (29' Γιαννίτσης), Καρτσαμπάς, Οικονομόπουλος, Σιώπης, Ηλιόπουλος, Φράγκος, Μουζακίτης (53' Αναστασάκος), Μπουντόπουλος.
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κολοσιώνης, Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

 Η Λαμία νίκησε 2-0 τη Σπάρτη, αλλά μετά το ματς τέθηκε θέμα με τους ξένους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Δεν ανησυχεί η ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά οι συνδιεκδικητές της ανόδου ετοιμάζουν ενστάσεις.
Μετά το ματς, ωστόσο, τέθηκε θέμα με τη συμμετοχή των ξένων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς, ενώ στο 32 ο Βάντερσον αντικατέστησε τον Ματσούκα και στο 51' ο Ρότσα τον Χριστοφιλέα.
Οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο άρχισαν να ψάχνουν αν υπάρχει παράβαση του ΚΑΠ εξαιτίας της συμμετοχής του Αλβανού επιθετικού, Φιορίν Ντουρμισάι. Από τη Λαμία λένε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντικανονικής συμμετοχής, γιατί ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο.
Στο άρθρο 19 παρ. 6 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων σημειώνεται: "Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές".
Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: "Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος".
Οι αντίπαλοι της Λαμίας υποστηρίζουν ότι υπάρχει το δεδικασμένο του Ορέστη Μένκα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος είχε ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, αλλά δεν είχε κάνει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος. Τότε, η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε. Η Λαμία σε αυτό υποστηρίζει ότι ο Μένκα ήταν ερασιτέχνης και η υπόθεσή του δεν έχει σχέση με αυτή του Ντουρμισάι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από την «ΠΑΣ. ΛΑΜΙΑ 1964», ανακοινώνονται τα εξής:
Τα αναγραφόμενα σε μερίδα του τύπου περί αντικανονικής  συμμετοχής ποδοσφαιριστή της ομάδας μας στον αγώνα με τη Σπάρτη, είναι ανυπόστατα  και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τον Κ.Α.Π, σκοπεύουν δε να κάμψουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών και της ομάδας μας σε μία κρίσιμη καμπή, για την πορεία της.
Η ομάδα  της Λαμίας θα συνεχίσει να δίνει τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, χωρίς να κάμπτεται από «καταστροφολογίες» και σκόπιμες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας.
Καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας, να μην παρασυρθούν από τέτοιου είδους πρακτικές και να συνεχίσουμε όλοι μαζί να δίνουμε τη μάχη, χαλυβδώνοντας τη θέλησή μας για το ραντεβού της ομάδας μας με την ιστορία.

 http://www.sport24.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη