Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αντινίτσης

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή των Απόκρεω (της κρίσεως), 19 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

          Στο κατάμεστο από πιστούς και κυρίως νέους,  Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή λέγοντας χαρακτηριστικά:

          « Στην σημερινή Κυριακή των Απόκρεω, αναγιγνώσκεται η ευαγγελική περικοπή της Κρίσεως. Ο Κύριος στην πρώτη παρουσία του επί της γης ήλθε ταπεινά, έπαθε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να σώσει τον κόσμο. Στην δευτέρα παρουσία του όμως θα έλθει μετά δόξης πολλής για να κρίνει τον κόσμο.

          Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή μας δίνει ένα σαφές μήνυμα: όποιος πιστεύει στον Χριστό και προσφέρει αγάπη στον συνάνθρωπό του αυτός θα σωθεί. Στο πρόσωπο του ελαχίστου συνανθρώπου μας εικονίζεται ο ίδιος ο Θεός και μας λέγει ο Κύριος ότι αφού δείξατε αγάπη και συμπάθεια στον συνάνθρωπό σας την δείξατε σ' εμένα τον ίδιο.

          Όποια θυσία και να κάνει ο άνθρωπος εάν δεν έχει ως βάση την αληθινή αγάπη δεν έχει νόημα.

          Υπάρχουν σήμερα συνάνθρωποί μας που έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας».

          Κατακλείοντας το κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας παρότρυνε τους πιστούς με τα εξής λόγια:

« Αδελφοί μου, ας δείξουμε Αγάπη στους συνανθρώπους μας, ας αφήσουμε το εγώ μας και με ταπεινό φρόνημα να προσφέρουμε κάθε είδους ελεημοσύνη στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη. Ακολουθώντας αυτή την οδό θα σωθούμε».

          Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αντινίτσης, διότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελούσε την ρασοφορία ενός ακόμη δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής. Επρόκειτο για τον κ. Μιχαήλ Καπαρτζάνη, ο οποίος κατάγεται από την Ανθήλη Φθιώτιδος και με την ρασοφορία του ο αριθμός των μοναχών της αδελφότητος φτάνει τους 4.

          «Δοξάζουμε το όνομα της Παναγιάς μας διότι η νέα αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αντινίτσης συνεχίζει την Ιστορία της και με την καθοδήγηση του υπευθύνου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβροσίου Αναστασίου η Ιερά Μονή είναι ένας πνευματικός προορισμός στον οποίο ο προσκυνητής αναπαύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την ρασοφορία του δοκίμου, στον οποίο έδωσε το όνομα Φώτιος, προς τιμήν του Μεγάλου Φωτίου και εις μνημόσυνον του μακαριστού γέροντος και Πνευματικού της Ιεράς Μονής Δαμάστας π. Φωτίου Κερασιώτη, ο οποίος διακρινόταν για την πνευματικότητά του, την ταπείνωση και την υπομονή, χαρίσματα τα οποία ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο μοναχό να κληρονομήσει.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών από την Λαμία, τα γύρω χωριά και ιδιαίτερα από το χωριό Ανθήλη, όπου έλκει την καταγωγή του ο νέος μοναχός π. Φώτιος.

          Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στα δύο Αρχονταρίκια της Ιεράς Μονής.

          Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου
imfth.gr











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη