Αιφνιδιαστική τροποποίηση του τρόπου εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις

«Αιφνιδιαστική τροποποίηση του τρόπου εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις»
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2017
Η Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας κα. Νίκη Κ. Κεραμέως και ο Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συνυπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αιφνιδιαστική τροποποίηση του τρόπου εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πρόσφατη Υπουργική Απόφαση αλλάζει άρδην τις εξετάσεις εισαγωγής στο εν λόγω Τμήμα, μόλις τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές και ενώ οι υποψήφιοι προετοιμάζονται εδώ και μήνες και στα μαθήματα του επιστημονικού τους πεδίου. Οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να μάθουν τους λόγους της αιφνίδιας, ριζικής τροποποίησης της διαδικασίας εισαγωγής στο εν λόγω Τμήμα, καθώς και τυχόν πρόβλεψη του Υπουργείου για τους προαναφερθέντες φετινούς υποψηφίους, μέσω ενός μεταβατικού σταδίου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: Αιφνιδιαστική τροποποίηση, εν μέσω προετοιμασίας υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, του τρόπου εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2017
Οι υποψήφιοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως μετονομάστηκε με το Ν. 4386/2016, εξετάζονταν μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στα μαθήματα του επιστημονικού πεδίου επιλογής τους, καθώς και στο ελεύθερο σχέδιο. Με την Φ.151/17712/Α5/3-2-2017 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, η έναρξη ισχύος της οποίας αρχίζει από το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, προβλέπεται, δυνάμει του άρ. 63 παρ. 1 γ) του Ν. 4386/ΦΕΚ Α’ 83/11-5-2016, νέα διαδικασία εισαγωγής στο εν λόγω Τμήμα. Η νέα εισαγωγική διαδικασία περιλαμβάνει εισιτήριες εξετάσεις που διενεργούνται το μήνα Σεπτέμβριο και αποτελούνται αποκλειστικά από δοκιμασίες εικαστικών έργων από διάφορα πρότυπα.
Η πρόσφατη Υπουργική σας Απόφαση, με τις συνεπαγόμενες καίριες τροποποιήσεις στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στο ως άνω Τμήμα, μόλις τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και ενώ οι ίδιοι προετοιμάζονται πυρετωδώς και στα μαθήματα του επιστημονικού τους πεδίου, δεν προβλέπει -ως όφειλε- ένα μεταβατικό στάδιο για τους φετινούς υποψηφίους του συγκεκριμένου Τμήματος, που βλέπουν την προετοιμασία και τα έξοδα των ιδίων και των οικογενειών τους να ματαιώνονται, καθώς και την ελπίδα τους να εισαχθούν στο Τμήμα που επιθυμούν να εξανεμίζεται.
Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε,
1. Ποια η αναγκαιότητα αιφνίδιας, ριζικής τροποποίησης του τρόπου εισαγωγής στο εν λόγω Τμήμα, λίγους μήνες προ των πανελλαδικών εξετάσεων;
2. Ποια η πρόβλεψή σας για τους προαναφερθέντες φετινούς υποψηφίους; Σκοπεύετε να προβλέψετε την ύπαρξη μεταβατικού σταδίου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, πρώτο έτος εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Φ.151/17712/Α5/3-2-2017 Υπουργικής σας Απόφασης;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
Κωνσταντίνος Τασούλας, Ιωαννίνων
Share on Google Plus

About Lamia Times

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *