Δυναμική παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για τη στήριξη της ΔΕΗ

Στρασβούργο, 14/2/2017
Δυναμική παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για τη στήριξη της ΔΕΗ.
Δυναμική παρέμβαση για τη στήριξη της ΔΕΗ έκανε χτες 13/02/2017 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ζήτησε την υπερψήφιση της τροπολογίας 162 που κατέθεσε εκ μέρους της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και με την οποία ζητούσε την εξαίρεση της Ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής από τις υποχρεώσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «για να λειτουργήσει ορθά ο ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μην επιβάλλονται δυσμενείς όροι στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία σε σχέση με την παγκόσμια πραγματικότητα ιδίως αναφορικά με το κόστος ενέργειας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: « Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και η Κίνα συνεχίζει ακατάπαυστα την μόλυνση του περιβάλλοντος η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είδαμε στην προηγούμενη συζήτηση αποφάσισε τη δραστική μείωση των ανθρακούχων εκπομπών. Με την απόφαση αυτή πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Οδηγείται σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας η ΔΕΗ, κινδυνεύει με κλείσιμο ολόκληρη η Ελληνική τσιμεντοβιομηχανία που απασχολεί 13.000 εργαζομένους και πλήττεται η Ελληνική ναυτιλία».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κατέθεσα λοιπόν την τροπολογία 162 στην προηγούμενη συζήτηση και ζήτησα να εξαιρεθεί και η Ελλάδα με βάση το άρθρο 10C της Οδηγίας 2003/87 από τις υποχρεώσεις του Ευρωπαϊκού Συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων διότι ως έτος βάσης πρέπει να ληφθεί το 2014 όταν η Ελλάδα είχε ΑΕΠ κατώτερο του 60% της Ένωσης. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικά πολιτική ανταγωνισμού όταν διαλύεται η Ελληνική βιομηχανία και η ευρωπαϊκή βιομηχανία με όλες αυτές τις αντιλήψεις περί δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη