«Η Ελλάδα βουλιάζει στο ψέμα» του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

«Η Ελλάδα βουλιάζει στο ψέμα» του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου 
 Θα ήταν ωφέλιμο για όλους μας να ξαναδιαβάσουμε το μύθο του Αισώπου σχετικά με την Αλήθεια, την οποία συνάντησε κάποιος οδοιπόρος και τη ρώτησε γιατί μένει μόνη. Και εκείνη απάντησε: «Ότι τοις πάλαι καιροίς παρ’ ολίγοις ην το ψεύδος, νυν δε εις πάντας ανθρώπους έστιν». Είναι, βέβαια, επίκαιρη η απάντηση και κοινό μυστικό η διαπίστωση ότι το ψέμα κατέκλυσε την πατρίδα μας. Αλλά το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιούμε το ψέμα για να αποδείξουμε ότι λέμε την αλήθεια, επιχειρούμε να παρουσιάσουμε το ψέμα ως αλήθεια.
Αλλά η αλήθεια δε χρειάζεται αποδείξεις ούτε συνηγόρους, λάμπει και επικρατεί. Είναι ακόμα αδύνατον να ελέγξουμε τα ψέματα που ακούμε καθημερινώς από τους συνομιλητές μας, τους πολιτικούς, τους εκφωνητές, τους ηθοποιούς, τους άρχοντες, τις εφημερίδες και να καταδείξουμε τα ψέματα που επιστρατεύονται για τα ΜΜΕ, τις επιχειρήσεις, το ΕΣΥ, το Χρηματιστήριο, τις κακοτεχνίες, τις σπατάλες, τα ευρωπαϊκά πακέτα, την εξωτερική πολιτική, τη διαφθορά, την απογραφή, τους εξοπλισμούς. Η σημερινή προπαγάνδα δεν περιφρονεί το μικρό ψέμα. Ξέρει να το χρησιμοποιεί σε μικρές δόσεις και να δημιουργεί το μεγάλο ψέμα. Έτσι, είναι σύμφωνη με τον Χίτλερ, που συνιστούσε να μην χρησιμοποιούνται μικρά ψέματα γιατί δεν γίνονται εύκολα πιστευτά. Τα μεγάλα ψέματα είναι πιο εύκολα αποδεκτά.
Πίστευαν κάποτε ότι τα περισσότερα και μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές, κατά τον πόλεμο και μετά το κυνήγι, ενώ σήμερα λέγονται καθημερινώς και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Και καθώς ο πολιτικός δεν πιστεύει ο ίδιος αυτά που λέει, μένει κατάπληκτος όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι, ζώντας μέσα στο ψέμα, το συνήθισαν, το ανέχονται, το χρησιμοποιούν. Οι νέοι μας, που οραματίζονται μια κοινωνία πιο τίμια και πιο αληθινή, ας στηρίξουν τον αγώνα τους στην αλήθεια, στη μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ, το Χριστό, υποστηρίζοντας μαζί με τον Πλάτωνα ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται «ψεύδος τε ξυγχωρήσαι και αληθές αφανίσαι».

kostasmitsios@yahoo.gr





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη