Κεμπάπ με δυόσμο

 Κρεατικά
Κεμπάπ με δυόσμο

Υλικά (για 4 άτομα_

    200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    5 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
    2 κουταλάκια θυμάρι
    1/2 κουταλάκι σουμάκ
    1 κουτ. ρίγανη
    2 κουταλάκια γούστερ σος
    1 αβγό
    αλάτι και πιπέρι
    λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα:

    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    2 κουταλάκια ξερό δυόσμο
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


    Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το μπέικον ψιλοκομμένο με την ψίχα του ψωμιού, το κρεμμύδι, τη γούστερ σος και το αβγό.
    Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά. Αφού τελειώσουμε το ανακάτεμα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα.
    Στη συνέχεια πλάθουμε κάθε μερίδα μακρόστενη κατά μήκος γύρω από ένα καλαμάκι και αλείφουμε κάθε καλαμάκι με την μαρινάδα. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    Τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να τα δούμε ότι είναι έτοιμα, αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο και γυρίζοντας τα κάθε τόσο.
    Σερβίρουμε με σαλάτα ή με σος γιαουρτιού.


typos.com.cy



Share on Google Plus

About Lamia Times

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *