Στασινός προς Κυβέρνηση για ΕΦΚΑ: είστε ανοργάνωτοι και παίρνετε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μηχανικών διπλές δόσεις

Οξεία επίθεση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Αφορμή είναι τα χθεσινά πρωτάκουστα συμβάντα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μηχανικών και των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων μηχανικών στο ΤΕΕ, οι τραπεζικοί λογαριασμοί μηχανικών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού παλαιών οφειλών με πάγια εντολή χρεώθηκαν χθες 31 Ιανουαρίου 2017 με διπλή δόση, προφανώς λόγω λάθους των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ λόγω κακής οργάνωσης της μεταφοράς των διαδικασιών των συγχωνευθέντων παλιών ταμείων, όπως αυτό του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:
«Την ώρα που οι μηχανικοί δεν έχουν εισοδήματα, που εξαντλείται κάθε αποταμίευση λόγω υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, που δεν υπάρχουν δουλείες ακόμη και για το πιο έμπειρο και ικανό επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ο ΕΦΚΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λάθη που κοστίζουν, που αφαιρούν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Είναι απαράδεκτο! Δεν είναι δυνατόν στην αγορά να λογαριάζουμε σήμερα και το τελευταίο ευρώ των εξόδων και ο ΕΦΚΑ να χρεώνει στους μηχανικούς διπλή δόση! Σήμερα πρέπει να δοθεί λύση και να επιστραφούν όσα χρήματα λόγω λάθους εισπράχθηκαν χθες.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη