Κυριακή της Τυρινής στα Αλεπόσπιτα Γοργοποτάμου

Εις την Ενορία του Αγίου Γεωργίου στα Αλεπόσπιτα Γοργοποτάμου ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Νεραντζή, τον εφημέριο της Ενορίας π. Αθανάσιο Τσεκούρα και τον Αρχιδιάκονο π. Ευστάθιο Κατόπη.

            Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροδιάκονος π. Δημήτριος Ατματζίδης.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας της Ευγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Ματθαίου τονίζοντας χαρακτηριστικά:

            « Συν Θεώ εισερχόμεθα στην ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ένα στάδιο πνευματικών αγώνων, στο οποίο ο Κύριος δια μέσω του Ευαγγελίου μας καλεί εν πρώτοις να καθαρίσουμε την καρδιά  μας από την κακία και στην θέση της να βάλουμε την συγχωρητικότητα, δείχνοντας αγάπη σε όλους ανεξαιρέτως τους αδελφούς μας . Ο Κύριος επίσης μας ωμιλεί για την ευλογημένη νηστεία, η οποία φέρνει υγεία στην ψυχή και στο σώμα του ανθρώπου και  την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε με ταπείνωση για να είναι ευπρόσδεκτη στον Θεό. Να νηστεύουμε απέχοντας, όχι μόνο από τα φαγητά αλλά κυρίως  από τα πάθη μας, τις κακίες, τις κατακρίσεις και  από κάθε είδους αμαρτωλή συνήθεια. Επιπροσθέτως ο Κύριος μας έδωσε ακόμη μία ιερή εντολή, να μην θησαυρίζουμε επίγειους θησαυρούς, οι οποίοι είναι φθαρτοί και άνευ σημασίας, αλλά να θησαυρίζουμε ουράνιους θησαυρούς, δηλαδή καλές πράξεις αγάπης, ελεημοσύνης και συγχωριτικότητος, που είναι αιώνιοι και καταγράφονται στο βιβλίο της ζωής.»

            Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή και την από Θεού Δύναμη για το δύσκολο στάδιο των πνευματικών μας αγώνων.

            Μετά την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Φρειδερίκης Μακρή, παρουσία όλων κατοίκων του χωριού, των συγγενών της και πολλών φίλων της οικογένειας, στην οποία ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη και την από Θεού παρηγορία στο πένθος τους.

            Ακολούθησε ο καφές της παρηγοριάς εκ μέρους της οικογένειας σε κατάστημα του χωριού.

imfth.gr











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη