Συνάντηση φορέων Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία για την Εκπαίδευση Ενηλίκων


Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων
Λαμία, 22 Ιανουαρίου 2017

Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10 π. μ., η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, εθνικός συντονιστής για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα, διοργανώνει στη Λαμία στoν 2ο όροφο του Πολιτιστικού κέντρου Δήμου Λαμιέων, συνάντηση εργασίας, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναζητήσουν κοινές δράσεις για:
-          την αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης
-          τη συσχέτιση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της αγοράς εργασίας
-          την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικών με τον αλφαβητισμό, τον αριθμητισμό και τις νέες τεχνολογίες
-          τη διαρκή ενημέρωση των ατόμων με χαμηλά προσόντα για προγράμματα που θα τους επιτρέψουν την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη
Η στρατηγική ‘‘Ευρώπη 2020’’, για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, αναδεικνύει τη Διά Βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων ως ιδιαίτερα σημαντικές για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, ένα Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της Διά Βίου Μάθησης αλλά και ανάδειξης προτάσεων και συγκεκριμένων δράσεων σε αυτό το πεδίο, ξεκίνησε 2ο κύκλο εργασιών για τη διετία 2015 – 2017.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη