Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ στηρίζει τη συνέχιση των απεργιακών μέτρων της ΕΤΕ/ΔΕΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.
Αθήνα  13-02-2017
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ στηρίζει τη συνέχιση
των απεργιακών μέτρων της ΕΤΕ/ΔΕΗ
Τα μέλη του Πανελλαδικού Συλλόγου Καταμετρητών Ομίλου ΔΕΗ, όπως και  το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, παρότι έχουν υποστεί ταυτόχρονα με το σύνολο του Ελληνικού λαού τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να εργάζονται αγόγγυστα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προς το συμφέρον των καταναλωτών, της εταιρίας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, εν γένει.
Παρόλα αυτά, οι τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, συνέπεια των σχεδόν μηδενικών προσλήψεων, η τρομακτική έλλειψη υλικών και τα προβλήματα των δικτύων ηλεκτροδότησης, η απουσία ουσιώδους προγραμματισμού και οργάνωσης, η απαξία νευραλγικών τομέων της εταιρίας, όπως η καταμέτρηση, αλλά και η γενικότερη τάση εργολαβοποίησης των πάντων, οδηγούν την εταιρία με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό και την απορύθμιση.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, πως η εξωτερική ανάθεση (outsourcing), νευραλγικών τομέων της εταιρίας σε τρίτους, μας εύρισκε ανέκαθεν κάθετα αντίθετους, καθώς δεν αποτελεί ούτε σώφρονα, ούτε ασφαλή, ούτε συμφέρουσα λύση.
Επιπροσθέτως, η εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας για τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας όλων των συναδέλφων, τεχνικών και καταμετρητών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη.
Επίσης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση αποδοχών, όπως και η δρομολογημένη κατάργηση του κοινωνικού μισθού. Η ποθούμενη εκλογίκευση των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα πρέπει επ’ ουδενί λόγω να στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στους απλούς εργαζόμενους.
Κατά συνέπεια, ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, στηρίζει, συμμετέχοντας έμπρακτα, τη συνέχιση των (από 6/2/2017) απεργιακών μέτρων της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Η επιτυχία στέφει τους αγώνες των ισχυρών, η δε ισχύς υπάρχει μόνον εν τη ενώσει.
Για το Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη