Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση φέρνει 4ο Μνημόνιο από το παράθυρο»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση φέρνει 4ο Μνημόνιο από το παράθυρο»
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2017 .
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει μέτρα. Δεν θα ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο. Ο λογαριασμός είναι του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος θα τον επωμιστεί και θα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα». Αυτό τόνισε, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να θυμίσω» είπε ο κ. Μητσοτάκης «ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο. Η Κυβέρνηση καθυστερούσε συνειδητά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Ο κίνδυνος να χαθεί η ποσοτική χαλάρωση είναι μεγάλος».

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, διεκδίκησε να μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να μιλά για αντιπατριωτική συμπεριφορά καθώς ήταν αυτός, που πριν από δύο χρόνια, ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ.

«Φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Διεκδίκησα το καλύτερο για τη χώρα μου. Έβαλα τέλος σε κάθε συζήτηση για Grexit και ξεκαθάρισα ότι δεν είναι δυνατόν να επανέρχεται αυτό το ζήτημα. Επίσης, παρουσίασα το σχέδιο μας για έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «το αίτημα για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Θα έχουμε πρόσθετα μέτρα μείωσης αφορολογήτου και μείωσης συντάξεων. Ο κ. Τσίπρας φορτώνει το λογαριασμό στους πολίτες. Δεν προχωρά τις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και να φέρει επενδύσεις. Στην ουσία φέρνει το 4ο Μνημόνιο από το παράθυρο».

«Εάν είχαν διεξαχθεί εκλογές το Μάιο πέρυσι θα είχαμε διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θέλουμε δημοσιονομικό χώρο με μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και λιγότερους φόρους και παράλληλα πρέπει να κάνουμε άμεσα μεταρρυθμίσεις. Να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του Κράτους και να προσελκύσουμε επενδύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες και στους δανειστές λέγοντας: «Υπάρχουν ευθύνες και στους πιστωτές. Αυτό είπα και στο Βερολίνο. Αλλά, όταν εμείς είμαστε αναξιόπιστοι, δίνουμε πάτημα στους πιστωτές να είναι πιο αυστηροί με τη χώρα. Είναι, όμως, υπερβολική η απαίτηση των δανειστών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%».

Άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «δεν προχωρά καμιά επένδυση ενώ επιχειρεί να προσλάβει στρατιές συμβασιούχων στο Κράτος. Χτίζετε ένας νέος κομματικός στρατός εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

Αναφορικά με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Μόνο όσοι μπήκαν από την πίσω πόρτα με πλαστά πτυχία και οι επίορκοι θα απομακρυνθούν. Δεν θα ανεχθούμε παράνομη μονιμοποίηση συμβασιούχων».

«Σήμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αποφασισμένη Κυβέρνηση, που δεν θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος. Και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία, θα κοιτάξω να σχηματίσω την καλύτερη δυνατή Κυβέρνηση. Θα καλέσω και πρόσωπα εκτός πολιτικής να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια».

«Χρέος μου» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «είναι να συνθέτω και να ενώνω. Δεν έχω νερώσει τον πολιτικό μου λόγο και σίγουρα όχι τη διάθεσή μου για τολμηρές αλλαγές. Απευθύνω ειλικρινές και ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία. Απευθύνω ένα κάλεσμα που ξεπερνά τα στενά κομματικά πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτοί που δεν μας ψηφίζουν πιστεύω ότι θα θέλουν να πετύχουμε».

«Δεν είναι φιλοδοξία μου να είμαι άλλος ένας πρωθυπουργός των Μνημονίων και της κρίσης. Με ενδιαφέρει πως θα βγω από το Μαξίμου» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την απλή αναλογική «καταστροφική για τη χώρα γιατί θα φέρει ακυβερνησία», ενώ δεσμεύτηκε ότι «ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει. Θα έχουμε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες με μεγαλύτερη λογοδοσία και νέους ανθρώπους στην πολιτική».

Ξεκαθάρισε ότι μέλημά του είναι το «πως ο άνεργος θα βρει δουλειά, πως τα σχολεία και τα νοσοκομεία θα λειτουργούν καλύτερα».

«Ο κόσμος δεν έχει το κουράγιο να ονειρευτεί την επόμενη ημέρα. Αν δεν πατήσουμε στα πόδια μας, εάν δεν εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας, εάν δεν αντιληφθούμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, κανείς δεν θα λύσει το πρόβλημα για εμάς» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη