Νέα Αρτάκη: Τρεις συλλήψεις για λαθραίο καπνό, καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του τελωνιακού κώδικα και κατά περίπτωση για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχέθηκαν (39) γλάστρες με αντίστοιχα φυτά κάνναβης, πάνω από (3,5) κιλά αδασμολόγητου καπνού, ένα σπαθί κ.α.
Συνελήφθησαν, χθες (07-03-2017) μεσημβρινές ώρες σε ευρύτερες περιοχές της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 & 70 ετών, καθώς και ένας 44χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση του τελωνιακού κώδικα και - κατά περίπτωση - για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν διαδοχικές έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην πρώτη περίπτωση. Από την οικία του 55χρονου.
  • (39) γλάστρες που περιείχαν ισάριθμα φυτά κάνναβης, ύψους από (3) έως (14) εκατοστών, εντός αυτοσχέδιου παρτεριού, καθώς και
  • (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (975) γραμμαρίων.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Στη δεύτερη περίπτωση. Από την οικία του 44χρονου.
  • (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.710) γραμμαρίων, καθώς και
  • ένα σπαθί (τύπου samurai) και μία μεταλλική λάμα αποσυναρμολογημένου μαχαιριού.
Στην τρίτη περίπτωση. Από την οικία του 70χρονου.
  • (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.095) γραμμαρίων, καθώς και
  • (5) πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων.
Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη