Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Και με ήλιο και με βροχή, οι εθελοντές ήταν (και θα είναι) εκεί!


ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                Λαμία 13-3-2017
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Και με ήλιο και με βροχή, οι εθελοντές ήταν (και θα είναι) εκεί!
Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 11 Μαρτίου την 32η απευθείας διάθεση προϊόντων με τυρί, ρύζι, μέλι, ακτινίδια, φασόλια μπαρμπούνια και γίγαντες Καστοριάς, κομπόστες, μαρμελάδες, πιπεριές ψητές, σύκα ξερά και φυστίκια κελυφωτά. Όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές.
Συλλέξαμε, όπως κάθε φορά: φάρμακα, πλαστικά καπάκια και τηγανέλαιο.
Η προσπάθεια υποστήριξης οικογενειών της περιοχής μας που έχουν ανάγκη, μέσω της Φόρμας Παραγγελιών, αυτή τη φορά περιλάμβανε προσφορές σε τυρί, ρύζι, φασόλια και μέλι. Είχε και πάλι αποτέλεσμα, αποφέροντας καλές ποσότητες από όλα τα είδη. Επίσης προσφέρθηκαν φασόλια, ρύζι, μέλι, κομπόστες και ακτινίδια ως επιπλέον προσφορά των ίδιων των παραγωγών. Όλα αυτά, όπως γίνεται κάθε φορά, θα κατανεμηθούν και θα παραδοθούν στις οικογένειες που έχουν δηλωθεί.
Ευχαριστούμε ξανά, όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αγοραστές και παραγωγούς!
Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 11/3/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 11/3/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.
Στα πλαίσια της κοινής δράσης μας με συνεργαζόμενους παραγωγούς, για να αντικρούσουμε την «Πρόταση Ρύθμισης για το Υπαίθριο Εμπόριο» που οδεύει προς νομοθέτηση, έγινε κατά τη διάρκεια της διάθεσης συλλογή υπογραφών. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή και συλλέξαμε 183 υπογραφές.
Η συλλογή υπογραφών είχε ξεκινήσει πριν τη διάθεση, και συνεχίζεται για λίγες ακόμη ημέρες ηλεκτρονικάστην ιστοσελίδα μας.  Ήδη, συνολικά, ξεπεράσαμε τις 300 υπογραφές. Μπορεί όποιος θέλει, αν δεν το έχει κάνει, να ενημερωθεί και να υπογράψει με τον σχετικό σύνδεσμο στο κεντρικό άρθρο. Μετά θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με φορείς της περιοχής μας, όπως αποφασίσαμε.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της «Πρότασης Ρύθμισης», οι  πανελλαδικές άδειες υπαίθριου εμπορίου θα αντικατασταθούν με νέες που ισχύουν εντός περιφέρειας και εφευρίσκονται «Αγορές Καταναλωτών» που θα γίνονται με την εποπτεία των δήμων ανά δίμηνο ημέρα που δεν θα έχει άλλη υπαίθρια αγορά.
Με το κείμενο που συντάξαμε και θέσαμε για συλλογή υπογραφών, ζητάμε:
§         Την κατοχύρωση του δικαιώματος όλων των παραγωγών να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές με άδεια υπαίθριου εμπορίου για όλη την επικράτεια 
§         Τη νομική θωράκιση των αγορών διάθεσης προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες»
§         Τη διασφάλιση του δικαιώματός μας να προμηθευόμαστε ποιοτικά και φθηνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς της επιλογής μας
Εμείς θα συνεχίσουμε τις διαθέσεις «Χωρίς μεσάζοντες», στις οποίες καταναλωτές και παραγωγοί συνεργαζόμαστε με αμοιβαίο όφελος. Θα συνεχίσουμε, ακόμη κι αν επιμείνουν σε όσα ετοιμάζουν.
Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 8 Απριλίου με: Τυριά Λαμίας και Κίτρινα, Ελαιόλαδο, Αλεύρι, Πορτοκάλια, Ακτινίδια και ίσως Πατάτες. Με περίοδο παραγγελιών από 22 Μαρτίου έως 5 Απριλίου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση.
Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων. Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What's Up) - 6947081904 (CU) - 6906981623 (Free2Go)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη