Λαμία: Επιστολή της κ. Βασιλικής Δημητράντζου για τις πλημμύρες από την υπερχείλιση του Σπερχειού

Επίσκεψη στις πλημμυρισμένες περιοχες από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού πραγματοποίησε η Υπευθυνη ν.Φθιώτιδος και Πολιτευτής του κόμματος “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ”(Κ.Βελόπουλου) η οποία με επιστολή-αίτημα της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον κ.Αποστόλου προτεινει κάποια άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών,αναφέροντας την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων άμεσα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΙΤΗΜΑ
ΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΤΗΛ. 6986943919

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠ’ΟΨΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

κ. Υπουργέ

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στην περιοχή του νομού Φθιώτιδος είχαν ως αποτέλεσμα-όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει-να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις.
Η Ανθήλη είναι για ακόμα μία φορά από τις περιοχές που επλήγησαν ολοκληρωτικά από την πρόσφατη κακοκαιρία και την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού.
Μία επίσκεψη στην περιοχή φανερώνει το μέγεθος της καταστροφής.
Κάποια άμεσα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τους αγρότες της Φθιώτιδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες τα οποία αιτούμαι σε εσάς είναι:

1.Να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυρόπληκτες, να καταγραφούν οι ζημιές άμεσα  και να λάβουν αποζημείωση οι πληγέντες, ολόκληρου του ποσού.
2.Να παγώσουν τα χρέη των πληγέντων προς την Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ τράπεζες κλπ.
3.Να δοθεί άτοκη χρηματοδότηση με μορφή δανείου στους ζημιοθέντες ώστε να αποκαταστήσουν τις όποιες υλικές ζημιές αφορούν γεωργικό εξοπλισμό.
Φυσικά απαίτηση όλων μας είναι να δοθεί επιτέλους μόνιμη λύση στην υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού που “πνίγει” περιουσίες και καλλιέργειες με λίγη βροχή παραπάνω,μέσω των αντιπλημμυρικών έργων που ακούμε τόσα χρόνια αλλά ακόμη δεν είδαμε.
ΛΑΜΙΑ 13/3/17
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ”

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη