Η Εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη Λαμία


 Με ευλάβεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου η Ιερά  μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην Ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

   Σε κατανυκτικό κλίμα τελέσθηκε το Σάββατο ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα στο ομώνυμο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθιμος Νερατζής,  ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο βίο του Αγίου Νικολάου του πλανά του απλού ιερέως.

   Την Κυριακή της Ορθοδοξίας τελέσθηκε Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Ο π. Ανθιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη λαμπρή νίκη της Ορθοδοξίας.

   Προ της απολύσεως της πανηγυρικής  Θείας Λειτουργίας  και συμφώνως και κατά την Εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε γύρω από τον Ιερό  Ναό λιτάνευση των Αγίων Εικόνων.

   Προ της απολύσεως  της Θείας Λειτουργίας τον π. Άνθιμο προσφώνησε ο Προϊστάμενος  του Ιερού Ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Ιωάννης Αυγέρης, ο οποίος  και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην Ενοριακή Πανήγυρη.

   Ακολούθησε κέρασμα προς όλους στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Εκ του Ιερού Ναού



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη