ΛΑ.Ο.Σ.: Σήμερα ποιος θυμήθηκε τον ήρωα Αυξεντίου;

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γρηγόρης Αυξεντίου αγωνιζόταν στις τάξεις της ΕΟΚΑ για την ελευθερία της Κύπρου , για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα , αγωνιζόταν για την Ελλάδα .

Στις 3 Μαρτίου του 1957 οι Άγγλοι, ύστερα από προδοσία πληροφορήθηκαν το κρησφύγετό του κοντά στο Μαχαιρά. Το περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και ελικόπτερα, μετά από πολύωρη μάχη και αρκετούς νεκρούς Άγγλους έριξαν βενζίνη στο κρησφύγετο και τον έκαψαν ζωντανό. Το καμένο σώμα του θάφτηκε στις 4 Μαρτίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Τα φυλακισμένα μνήματα» από τους Άγγλους από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων. Ο τότε ανταποκριτής του Ασσοσιέϊντ πρες στην Κύπρο μετέδωσε μεταξύ άλλων ότι η μάχη άρχισε 4.30΄ π.μ και έληξε στις 2.00΄ μ.μ . Η μάχη διεξαγόταν υπό ραγδαίας βροχής και πριν φονευθεί ο Γρηγόρης Αυξεντίου έρριψε περί τις 1000 σφαίρες και αρκετές χειροβομβίδες φονεύοντας 47 στρατιώτες.

Σήμερα ποιος θυμήθηκε τον ήρωα Αυξεντίου; Ποια εφημερίδα έγραψε γι αυτόν ; ποια τηλεόραση έδειξε κάτι γι αυτόν ; ποιο ραδιόφωνο , ποιος δημοσιογράφος μίλησε γι αυτόν ; σε ποιο σχολείο μίλησαν στα Ελληνόπουλα για τον ήρωα Αυξεντίου ; Κάθε χρόνο όμως για τον Γρηγορόπουλο, για τον Φύσσα, για τους “νεκρούς του Πολυτεχνείου..........

Δεν είναι τυχαίο ούτε ανεξήγητο που η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σ αυτήν την άθλια κατάσταση και γι αυτό δεν φταίει μόνον η οικονομία..........

Θωμάς Τουσιάδης

Υπεύθυνος ΛΑ.Ο.Σ.

Περιφέρειας Στ. Ελλάδος 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη