Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Αθήνα, 02.03.2017

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη. Μετά το πέρας των συναντήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα την Κύπρο, ως  Βουλευτής – Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία της Μεγαλονήσου.
Συναντήθηκα με το Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
Κατά τη συζήτησή μας, κατέθεσα τη στήριξή μου στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Κύπρου για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο πρόβλημα της Μεγαλονήσου.
Συναντήθηκα επίσης με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, παλαιό γνώριμο και καλό φίλο.
Η συνεργασία μας ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Μας απασχόλησαν θέματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή οικονομική ατζέντα, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις οικονομίες των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Για την Ευρώπη, συζητήσαμε το ευρύτερο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης, με στόχο, μέσα από την υιοθέτηση των αρχών της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς και με ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικών οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, να προωθείται η βιώσιμη ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή.
Για την Ελλάδα, επανέλαβα την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, κατά τον καλύτερο για τα Ελληνικά συμφέροντα τρόπο. Δυστυχώς, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Επίσης, ανέπτυξα το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση, το οποίο εδράζεται σε μία διαφορετική προσέγγιση υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Με εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαθρωτικών αλλαγών, με βελτίωση του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με ρεαλιστικούς στόχους.
Τέλος, σε ότι αφορά την Κύπρο, του εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για την επιτυχή πολιτική διεύθυνση των οικονομικών της χώρας και για την ταχεία έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση.
Σας ευχαριστώ
».



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη