Let's Do It Greece - Εβδομάδα Εθελοντισμού στα Σχολεία


Lets do it Greece!
Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα Σχολεία της Χώρας
Το μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, καθηγητές και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, σηκώνουν μανίκια και προετοιμάζονται για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Lets do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν τον παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας.
Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού εγχειρήματος και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε η Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, με ποικίλες δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθούν σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Περισσότερα από 1000 σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.  Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Απριλίου, οπότε μαθητές και εθελοντές όλων των ηλικιών θα συντονιστούν σε μια προσπάθεια καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα.
Η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece είναι μια δράση που ξεκίνησε από μαθητές που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Εκεί βρήκαν την έμπνευση αλλά και τα εφόδια να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Σήμερα αυτοί οι νέοι, έχουν καταφέρει να εμπνέουν και να παρακινούν σε δράση ολοένα και περισσότερα σχολεία, ωθώντας τους μαθητές στη συνειδητοποίηση ότι το σχολείο, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους, είναι ο δικός τους  χώρος και ότι η φροντίδα του χώρου αυτού αποτελεί και δική τους υπόθεση. Ήδη, οι μικροί εθελοντές του ΠΠ Σχολείου Ευόσμου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για τo Let’s Do It Greece ένα όμορφο τραγούδι!
Δηλώστε και εσείς συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org





 Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:
Βαθμός Προτεραιότητας:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕ
ΤΜΗΜΑ Δ΄- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι
Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.gr
Email : spudonpe@minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά (Π.Ε.)
: Α. Μπαζίγου (Δ.Ε.)
: Ο. Μαραγκού (Ε.Ε.)
: Χ. Μπάκα
Τηλέφωνο : 210 3442425/210 344 3791/210 3443272
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.16/2618/ 223019/Δ1
ΠΡΟΣ:
Let’s do it Greece (Υπόψη κ. κ. Κιούση και Λαμπαδαρίου)
ΗΛΕΚΤΡ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: greeceletsdoit@gmail.com
ΚΟΙΝ:
1. Δ/ΝΣΕΙΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
(Υπόψη Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Σχολικών Δραστηριοτήτων)
2. Δ/ΝΣΕΙΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
(Υπόψη Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
& Σχολικών Δραστηριοτήτων)
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
4. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ
(μέσω των οικείων Δ/νσεων)
ΘΕΜΑ : Έγκριση Περιβαλλοντικών Δράσεων
Σχετ. : το με αριθ.πρωτ.: 200752/24-11-2016/ΓΔ4 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Σε απάντηση του από 24/11/2016 αιτήματός σας, αναφορικά με την έγκριση περιβαλλοντικής δράσης με τίτλο «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece» στα σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε: α) την άδεια εισόδου σε όλες τις Σχολικές Μονάδες της Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης και β) την υλοποίηση της εν λόγω δράσης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 και θα κορυφωθεί την ημέρα της Πανελλήνιας Δράσης, την Κυριακή, 2 Απριλίου 2017.
Η «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece» προάγει τις αρχές και επιδιώξεις της εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και ειδικότερα, ως βασικός σκοπός ορίζεται η υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στα προγράμματα θα είναι δωρεάν και προαιρετική. Θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές/τριες των μονάδων. Επιπλέον, η παρουσία του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή/και Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας Δ/νσης , κρίνεται απαραίτητη και όσον αφορά στη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. Επισημαίνεται δε ότι απαγορεύεται η διανομή οποιουδήποτε υλικού που σχετίζεται με έμμεση ή άμεση διαφήμιση, καθώς και η διάθεση μη εγκεκριμένου από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. υλικού.
Η έγκριση δίδεται για το σχολικό έτος 2016-2017.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Εσωτερική διανομή:
Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε.
Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄
Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε.. Τμήμα Γ΄
Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε.. Τμήμα Δ΄ 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη