Κυνηγοί Ονείρων - «Πυρρίχιος», Νέος δίσκος από το Ogdoo Music Group

Νέος δίσκος από το Ogdoo Music Group.

Συμμετέχουν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Καρίπης, ο Χρήστος Τσιαμούλης καθώς και η παιδική χορωδία του Νεοκλασικού Ωδείου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής  Ελένης Ψαρογιώργου.

Οι Κυνηγοί Ονείρων παρουσιάζουν το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο «Πυρρίχιος». Περιλαμβάνει 10 νέα δικά τους τραγούδια, όπου τα συμφωνικά στοιχεία μάχονται με το ατμοσφαιρικό power, αλλά και η παράδοση βρίσκει τρόπο να μεταμορφωθεί. Συμμετέχουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες ενώ για μια ακόμη φορά συμπράττει μαζί τους ο σπουδαίος Θάνος Μικρούτσικος

Ο ψηφιακός δίσκος φέρει την σφραγίδα της εταιρείας Ogdoo Music Group.

Οι Κυνηγοί Ονείρων

Οι Κυνηγοί Ονείρων, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο χώρο της ελληνόφωνης Ροκ σκηνής, το 2003. Ένα ταξίδι που έχει συμπεριλάβει «στάσεις» στις περισσότερες live σκηνές της Αθήνας και συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ, εντός και εκτός Αττικής.

Το είδος μουσικής των Κυνηγών Ονείρων είναι ένα μείγμα που αποτελείται από heavy/power κιθάρες με ατμοσφαιρικά και συμφωνικά στοιχεία στα πλήκτρα, δυναμικό rythm section και φωνητικές μελωδίες επηρεασμένες από την ελληνική μουσική αλλά και από το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο heavy/power. Σε μερικά από τα τραγούδια υπάρχουν οπερετικά φωνητικά, αφηγήσεις, χορωδιακά μέρη αλλά και παραδοσιακά στοιχεία. Οι στίχοι είναι στην Ελληνική γλώσσα, περιγραφικοί και γεμάτοι εικόνες αλλά ταυτόχρονα είναι λυρικοί-ποιητικοί και ως επί το πλείστον αλληγορικοί. Η θεματολογία τους καταπιάνεται συνήθως με ιστορίες και πρόσωπα από την ελληνική και παγκόσμια μυθολογία και ιστορία, αλλά και με κοινωνικά, πολιτικά και εσωτερικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Το σύνηθες «παιχνίδι» των στίχων των Κυνηγών Ονείρων είναι να παρουσιάζεται μια σημερινή κατάσταση μέσω μιας ιστορίας του παρελθόντος.

Από το 2005 ως το 2011 κυκλοφορούν τα demo «Κοινή Γη Ονείρων» και «Μια άλλη Οδύσσεια», το «Live στον Αέρα», το cd-single «Mordred», το live DVD «6 χρόνια Κυνηγοί Ονείρων» και το mini cd  «Σε όνειρα άλλων».

Τέλη του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τίτλο «Ατλαντίδα». Ένα CD, το εισαγωγικό σημείωμα του οποίου, φέρει την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου και περιλαμβάνει 10 τραγούδια.

Τον Ιανουάριο του 2013, κυκλοφορούν το cd single «Δαιμονικό Νανούρισμα» με εναλλακτικές εκτελέσεις 2 τραγουδιών από το άλμπουμ «Ατλαντίδα», τα Δαιμονικό Νανούρισμα και Ξωτικό.

Στις αρχές του 2014 ηχογραφούν ένα κύκλο ολοκληρωτικών διασκευών σε τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου με τον γενικό τίτλο «Σαν Πλανόδιο Τσίρκο», από το οποίο ξεχωρίζει η διασκευή «καταπέλτης» Τυμβωρύχος/Ρόζα, μετατρέποντας το γνωστό ζεϊμπέκικο σε ένα Heavy Rock ύμνο. Σαν αποτέλεσμα, ο μεγάλος συνθέτης, εμφανίζεται μαζί με τους Κυνηγούς Ονείρων στα μέσα της χρονιάς, στην Αρχιτεκτονική, δίνοντας μια μεγαλειώδη συναυλία με το υλικό αυτό.
Σήμερα 2017 κυκλοφορούν το δεύτερο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο «Πυρρίχιος».

Όμως το συγκρότημα δεν εφησυχάζει εδώ, ήδη δουλεύει νέες συνθέσεις καθώς και μια αγγλόφωνη εναλλακτική εκτέλεση του τραγουδιού Ο Κόκκινος Δράκος που περιλαμβάνεται στο album «Πυρρίχιος» με τη συμμετοχή του Γιάννη Παπανικολάου (Diviner, Rock-n-Roll Children, ex-Innerwish).

Οι Κυνηγοί Ονείρων είναι οι:
Θοδωρής Γεωργόπουλος - Φωνή
Βίκυ Λαζάρου - Φωνή
Νίκος Γατομάτης - Μπάσο
Τάκης Κούκος - Κιθάρες
Λάμπρος Τασούλας - Κιθάρες
Γαβρήλος Τσακιρίδης - Πλήκτρα
Δημήτρης Ζαρίδας - Τύμπανα

Ο «Πυρρίχιος» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
 
  • Κατεβάστε το «Πυρρίχιο» από iTunes
  • Κατεβάστε το «Πυρρίχιο» από Google store
  • Ακούστε το «Πυρρίχιο» στο Spotify
  • Κατεβάστε το «Πυρρίχιο» από Amazon
  • Ακούστε το «Πυρρίχιο» στο Napster
Δείτε το videoclip "Ένα τραγούδι από τον τόπο μου" ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο στο Youtube 

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group

Αθήνα, Μάρτιος 2017

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη