Η ΔΕΗ συμμετέχει στην έκθεση VERDE.TEC ’17-Παρουσίαση του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων και των Εγγυήσεων Προέλευσης από ΑΠΕ

Η ΔΕΗ συμμετέχει στην έκθεση VERDE.TEC ’17
Παρουσίαση του Κέντρου Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων και των Εγγυήσεων Προέλευσης από ΑΠΕ
Το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων (ΚΔΕΠ) της ΔΕΗ Α.Ε, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος “VERDE.TEC 17” που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), στην Παιανία.
Το ΚΔΕΠ προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, μεταξύ των οποίων δοκιμές στα εργαστήριά του, πιστοποιήσεις, έρευνες, ελέγχους, διακριβώσεις οργάνων, εξειδικευμένες συμβουλευτικές μελέτες και επιθεωρήσεις υλικών και εξοπλισμού για τον ποιοτικό έλεγχο.
Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΕΠ λειτουργούν 16 σύγχρονα εργαστήρια δοκιμών, ελέγχων και διακριβώσεων:
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής
Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας
Εργαστήριο Καύσιμων & Λιπαντικών
Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος
Εργαστήριο Εδαφομηχανικής
Εργαστήριο Σκυροδέματος
Εργαστήριο Μεγάλης Ισχύος
Εργαστήριο Υψηλής Τάσης
Εργαστήριο Ανύψωσης Θερμοκρασίας
Εργαστήριο Ειδικών Διηλεκτρικών Δοκίμων & Μετρήσεων
Εργαστήριο Ηλεκτρολογικών Ελέγχων
Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μετρήσεων
Εργαστήριο Μετρολογίας
Εργαστήριο Αντοχής Υλικών
Εργαστήριο Μεταλλογραφίας
Εργαστήριο Φωτομετρίας
Φορέας Ελέγχων
Επιθεωρήσεις

Το ΚΔΕΠ με την τεράστια εργαστηριακή και εφαρμοσμένη ερευνητική εμπειρία του και το εργαστήριο της Φωτομετρίας που είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με τα πρότυπα ISO/IEC 17025:2005 για την εκτέλεση μετρήσεων φωτεινότητας οδών, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 13201-3, -4:2004 και εσωτερικών χώρων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12464-1:2011, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, σε συνεργασία με Δήμους της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, έχει μελετήσει και υλοποιήσει δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τον φωτισμό οδών και πλατειών.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της ΔΕΗ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Greenpass, την εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές της ΔΕΗ. Αναλυτικότερα, το Greenpass συνιστά τη βεβαίωση προς τον πελάτη ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις του, η ΔΕΗ έχει δεσμεύσει στο όνομα του, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΛΑΓΗΕ, ισόποση ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από συγκεκριμένες πιστοποιημένες ΑΠΕ. Μέσω αυτής της βεβαίωσης και του δικαιώματος χρήσης του Greenpass η κάθε εταιρία μπορεί να ενημερώσει το κοινό της ότι έχει ενσωματώσει στην περιβαλλοντική πολιτική της και αυτήν τη δράση.
Επιπρόσθετα, προσφέρεται ενημέρωση για τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ οίκον, μέσα από αντίστοιχη εφαρμογή υπολογισμού, καθώς επίσης και αναλυτική πληροφόρηση για τη σημασία της ενεργειακής σήμανσης των ηλεκτρικών συσκευών.
Για πληροφορίες και ενημέρωση αναφορικά με τις δυνατότητες των εργαστηρίων του ΚΔΕΠ, καθώς και το Greenpass, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες www.kdep.gr και www.dei.gr/el/green-pages αντίστοιχα.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη