Πραγματοποιήθηκε η Α΄ Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826», στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Α΄ Προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826»

Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφικτύονες Λαμίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 την Α΄ προβολή της ιστορικής ταινίας «Έξοδος 1826» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Την πρώτη προβολή τίμησαν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας κ. Βασίλης Τσικάρας, ο πρωταγωνιστής και ηθοποιός κ. Λεωνίδας Κακούρης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων κα Βίβιαν Αργύρη και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πορτοκαλί Σύγχρονη Πόλη κ. Γεώργιος Σαγιάς.
 Η γραμματέας του συλλόγου κα Δέσποινα Μπουλιανίτη καλωσόρισε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την Α΄ προβολή και τη συνέχεια έδωσε στον έφορο Πολιτισμού του συλλόγου κ. Νίκο Ηλιόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του χαιρέτισε την εκδήλωση και πρόσφερε στον σκηνοθέτη ένα συμβολικό δώρο όπου απεικονίζονταν ο ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως Αθανάσιος Διάκος, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά της ταινίας στον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας. Μια ταινία «ύμνος εις την Ελευθερία», όπως κάποιοι τη χαρακτήρισαν. Στην ταινία διακρίνουμε μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του σκηνοθέτη την εσωτερική αγωνία κάποιων απλών, καθημερινών ανθρώπων, που αποφάσισαν, χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς, να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους και να ακολουθήσουν την φωνή που τους έλεγε ότι πρέπει να πάνε να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους που πολιορκούνται από τους υπεράριθμους Τούρκους στο ηρωικό Μεσολόγγι. Αξίες, ιδανικά και λησμονημένες έννοιες του εθιμικού δικαίου της ελληνικής ψυχής έρχονται στην επιφάνεια. Η τιμή της οικογένειας και της ταυτότητας των Ελλήνων που όμως γεννήθηκαν σε σκλαβωμένη γη, το χρέος και το καθήκον απέναντι στην καθόλα σεβάσμια, μα σε τουρκικό ζυγό Πατρίδα, η αλληλεγγύη, η φιλοπατρία, το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας αποτελούν μηνύματα της ταινίας που αναδύονται αβίαστα και κατακλύζουν συναισθηματικά τον θεατή. Τέλος, η εξαιρετική μουσική υπόκρουση και οι συμβολισμοί προσώπων ολοκληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς της ταινίας και της σκηνοθετικής άποψης του σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Οι δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών και οι ολιγόλογοι, αλλά μεστοί σε νοήματα, διάλογοι δίνουν το δικό τους ιδιαίτερο επικοινωνιακό στίγμα. Ηρωισμός, αυτοθυσία, αυταπάρνηση για την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού, την προάσπιση της ταυτότητας και των ιδανικών του, αλλά και τη διατήρηση των ελληνικών ηθών και εθίμων.
Ακολουθούν ακόμη δύο προβολές, την Τρίτη 18 Απριλίου με ώρα έναρξης τις 9.15μ.μ. και την Τετάρτη 19 Απριλίου με ώρα έναρξης τις 8.00μ.μ.
Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη μας και τα οποία είναι τα εξής:
Α) Βιβλιοπωλείο SOFIANOS pen & paper Λεωνίδου 4, Λαμία Τηλ 2231 039322
Β) CAFE 27 (Ντούζγου Αθανασία Κ.) Πατρόκλου 27 Τηλ 2231022843
Γ) ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ Έκφραση & Δημιουργία, Έσλιν 26 κιν 6982148159
Δ) Εσώρουχα ΚΟΥΤΣΟΛΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Κολοκοτρώνη 19 Τηλ 2231025207
https://www.youtube.com/watch?v=w9s0q6u0IGA
https://www.youtube.com/watch?v=W1Zb1badc0M

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος,
Ιωάννης Καρμίρης











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη